Lounais-Häme

Alun iso johto hupeni

 

Forssan Alun ja Hyvinkään Pontevan kohtaaminen naisten Korisliigassa oli toisinto tammikuisesta Vimpeli-ottelusta Feeniksissä. Alun peli rullasi hienosti ja joukkue johti lähes 20 pisteellä, mutta vastustaja tuli lopussa rinnalle ja pisteen voittoon.

Tappio tiesi sitä, että Alku jää runkosarjassa viidenneksi ja aloittaa pudotuspelit vieraskentältä Tapiolan Honkaa vastaan.

Avauserässä kentällä riitti vauhtia, muutamia näyttäviä suorituksia ja loppua kohden sihdin heikkenemistä. Ensimmäinen kymmenminuuttinen tasattiin lukemin 18-18.

Toisen erän alussa HyPo kävi kahden pisteen johdossa, mutta sen jälkeen ottelu kulki viitisentoista minuuttia täysin Alun hallinnassa. Alku karkasi lähinnä Candice Warthenin ja Precious Bridgesin johdolla parhaimmillaan 17 pisteen keulaan. Tauolle mentiin Alun johtolukemissa 38-27 jenkkivahvistusten tehtyä kotijoukkueen pisteissä 30. Hyvinkää teki toisessa erässä ainoastaan yhdeksän pistettä.

Kolmaskin erä oli pitkään Alun hallussa. HyPo vaihteli paikkapuolustuksensa muotoa, mutta siirtyi lopulta pelaajavartiointiin. Se ja sihdin tarkentuminen johtivat siihen, että ero alkoi kaventua.

Viimeiselle kymmenminuuttiselle lähdettiin Alun 10 pisteen johdossa, mutta puoliaikaan mennessä kaikki kahdeksan kolmen pisteen heittoaan tuhrinut Hyvinkää kuroi eroa umpeen.

Ex-Alku Henna Salomaa teki taukoon mennessä vain neljä pistettä vapaaheittoviivalta, mutta toisella jaksolla alkoi tapahtua. Kaikkiaan 18 pistettä heittänyt Salomaa niittasi noin puolitoista metriä kolmen pisteen viivan takaa vieraat rinnalle numeroihin 58-58, kun pelikellossa oli reilut kolme minuuttia.

Noora Järvikangas nosti vielä Alun johtoon, mutta vain pelin alussa osunut Titta-Riina Lepistö vei vieraat pelissä toisen kerran johtoon, kun peliaikaa oli jäljellä minuutti.

Alku sai viimeisen hyökkäyksen ja 24 pistettä heittänyt Warthen pääsi vielä heittämään melko vapaasti, mutta pallo ei löytänyt koriin.

Tunnelmat leireissä olivat pelin jälkeen luonnollisesti hyvin erilaiset. HyPon valmentaja Tero Niskanen kehui omiaan aivan loistavasta noususta.

-Pysyimme aika hyvin Alun vikkelien väkkärien perässä. Salomaan kolmonen kaukaa oli oikeastaan niitti pelille, Niskanen näki.

Salomaa kertoi pelin olleen tosi vaikea joukkueelleen eri syistä johtuen. Viisi vastaan viisi -harjoitukset ovat jääneet viime aikoina vähiin muun muassa flunssasta johtuen.

-Jaksoimme pelata loppuun asti ja saimme palkinnon, Salomaa totesi.

Alun valmentaja Jari Marjamäki puhisi pelin jälkeen kiukkua.

-Sanoin kopissa tauolla, että Henna Salomaa ei tähän pistemäärään tyydy. Annoin kuitenkin joukkueelleni synninpäästön, sillä harvoin jos koskaan olen nähnyt tilannetta, että toinen joukkue tekee pisteistään vapaaheittoviivalta 30 prosenttia ja toinen alle 10. Pelaamalla basketia olisimme voittaneet 10 pisteellä.

-En sano tuomareista sen enempää, mutta meidän Warthen sai pelissä kaksi vapaaheittoa, vastustaja kaksikymmentä, Marjamäki kertasi.

 

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic