Lounais-Häme Forssa

Alun kotivoittojen sarja katkesi mestarin vierailuun

PeKan 22 pisteen johto hupeni välillä kahteen pinnaan.
Alun sentteri Ella Salminen haastoi hyvin PeKan kookasta eturiviä. Kuvaaja: Lassi Puhtimäki

Kuusi edellistä kotipeliään voittanut Alku kärsi Feeniksissä ensimmäisen tappionsa lähes kolmeen kuukauteen, kun naisten korisliigamestaruutta puolustava Kotkan Peli-Karhut tuli kylään.

Alku teki pelistä kamppailun, kun se nousi 22 pisteen päästä lähes tasoihin. PeKa vei kuitenkin voiton 96-82 (50-33).

PeKa hallitsi ensimmäistä puoliskoa vauhdilla ja tarkkuudella. Se juoksi palloa koriin ja mätti myös kaukoheittoja sisään teholla, joka tuotti toisella neljänneksellä tuon 22 pisteen eron.

Alku nousi taistelemaan kolmannella jaksolla. Se pysäytti hyvällä puolustuksella vieraiden korijuhlat ja onnistui myös hyökkäyspäässä niin, että kolmas jakso meni Alulle 27-15. Alku nousi jakson lopulla parhaimmillaan 60-62 lukemiin.

Alun kiri ei riittänyt enää viimeiselle kympille ja PeKa sai taas pelinsä sujumaan. Jakson puolivälin jälkeen vierasjohto kasvoi 13 pisteeseen, johon Alku ei pystynyt enää vastaamaan.

– Ensimmäisellä puolikkaalla meiltä puuttui puolustuksesta kovuus. Kolmannella jaksolla saimme hyviä stoppeja. Takaa-ajo kulutti kuitenkin bensaa ja se näkyi neljännellä jaksolla, jolloin pyrimme tasoihin vähän turhankin kovalla kiireellä, totesi Alun valmentaja Risto-Matti Rousku.

Alun tehopari Mia Loyd ja Emily Kinneston keräsivät taas vakiopisteensä 24 ja 15. Alun sentterikaksikko kunnostautui yhteensä 21 pisteen edestä, kun Ella Salminen nosti 13 ja Elli Koskinen kahdeksan pistettä.

Sarjassa kakkosena oleva PeKa on vaihtanut ulkomaalaiskolmikkoaan moneen kertaan kauden aikana. Nyt triossa on ainakin kaksi tehopeluria, kun nopea takapelaaja Brooke McCarty nakkasi 28 pistettä ja kova laituri Brittany Starling 19.

– Alku on niin kova joukkue, että voitosta pitää olla tyytyväinen. Meillä on sen verran kokeneita pelaajia ja laaja penkki, että uskoin voittoon, vaikka Alku tuli todella kovaa. Muutama kova henkilökohtainen suoritus tuossa vaiheessa palautti meille isomman johdon, kertasi PeKan valmentaja Roope Mäkelä. FL

Uusimmat

Näkoislehti

18.9.2020

Fingerpori

comic