Lounais-Häme Forssa

Alun Meriemin mahtipeli - Ei yhtään hutia Vimpeli-voitossa

Vauhdikas Alku piti pintansa Vetoa vastaan.
Emily Kinneston johti Alun peliä juonikkaasti. Kuva: Lassi Puhtimäki

Alku ja Vimpeli tarjosivat katsojille vauhdikkaan, mutta hieman sekavan naisten Korisliigamittelön, jossa lopputulokseen vaikutti eniten kaksi seikkaa.

Kotijoukkue hallitsi korinalustoja suvereeniin tyyliin, kun levypallot merkittiin Alulle 49–33 ja hyökkäyspäästäkin forssalaiset kävivät kaivamassa näppeihinsä 14 irtopalloa.

Meriem Eerikinharju pelasi elämänsä pelin takomalla reilussa 18 minuutissa 16 pistettä eikä suoritukseen mahtunut ensimmäistäkään hutia eli ohiheittoa.

– En kyllä muista tällaiseen koskaan pystyneeni, junnuissa taisin joskus osu vapariviivalta 100 %:sti, kotijoukkueen kultaranne selvitti.

Kotijoukkueen puolustuspeli oli avauspuolikkaalla uomissaan. Vimpelin jenkit pakotettiin vaikeisiin ratkaisuihin ja sellaisethan onnistuvat helppoja harvemmin. Toisella puoliskolla oma pää ei ollut enää yhtä tiivis, mutta riittävän tiivis kuitenkin.

Alun valmentaja Risto-Matti Rousku oli peliin kohtuutyytyväinen ja varsin tyytyväinen hän oli siihen, että paletti on nyt täysin koossa.

– Voimme vaihtaa varsin tiiviiseen tahtiin eikä yksikään pelaaja joudu ylikuormitetuksi. Hyvää oli myös se, että muutamalle tytölle sattui varsin onnistunut heittopäivä.

Vimpelin valmentaja Jarkko Havu manasi joukkueensa aneemista levypallopeliä eli ongelmaa, joka on haitannut porukkaa lähes koko kauden.

– Peli-ilmeeseen olen ihan tyytyväinen kuten myös toisen jakson otteisiin. Niillä ei vaan peliä tällä kertaa voitettu.

Mia Loyd ei huonoa peliä juurikaan pelaa eikä tehnyt sitä nytkään. Saldo Vimpeliä vastaan oli 26/14. Emily Kinneston teki 12 pistettä, otti 10 levypalloa ja jakoi vielä 8 koriin johtanutta syöttöä. Kapteeni Hanna Vapamaa teki 12 pinnaa ja oli pakkipäässä normaali, tyrnä itsensä.

Vimpelin tilastohait olivat Amy Griffin (24/5) ja Alisia Jenkins (18/11). Kotimaisen köörin näkyvin oli 10 pinnaa nakannut Anni Kujala. FL

 

Uusimmat

Näkoislehti

14.8.2020

Fingerpori

comic