Lounais-Häme

Alun mitalipelit naisten Korisliigassa enää kotivoiton päässä

Alku pääsee jahtaamaan välieräpaikkaa keskiviikkona Feeniksissä.
Emily Kinneston nousi 18 pisteellään Alun voitonrakentajaksi. Kuva: Tapio Tuomela
Emily Kinneston nousi 18 pisteellään Alun voitonrakentajaksi. Kuva: Tapio Tuomela

Kotiedulla ei tunnu olevan merkitystä Kouvottarien ja Forssan Alun pudotuspelisarjassa naisten Korisliigan puolivälierissä.

Maanantaina Kouvolan Mansikka-aholla nähtiin kolmas vierasvoitto, kun Alku kävi jälleen kouluttamassa kymenlaaksolaisia levypallopelissä.

Kotijoukkue antautui Alulle pistein 64–70 (33–39), joten ottelusarjaa voitoin 2–1 johtavilla forssalaisilla on välieräpaikka katkolla keskiviikon kotiottelussa.

– Pystypaini jatkui. Eihän tässä isoja yllätyksiä kummallekaan joukkueelle tule. Pistemäärissä näkyy, että vastustajalta saadaan otettua parhaat pelit pois. Tänään avainasemassa olivat hyökkäyslevypallot, kiteytti Alun valmentaja Risto-Matti Rousku.

– Nyt ei enää Kouvolaan tällä kaudella tulla, kaiutti Alun sentteri Ella Salminen taiston tauottua.

FoA sai peliin vauhdikkaan startin. Kun kotijoukkue teki avauskorinsa lähes neljän minuutin pelaamisen jälkeen, olivat taululla jo lukemat 0–8. Siitä huolimatta kouvolalaiset kiilasivat johtoon jo numeroissa 19–18.

Kouvottaret tuntui kuitenkin luovuttavan hyökkäyskorin alusta suosiolla forssalaisille. FoA vei hyökkäyslevypallot taukoon mennessä 10–5 ja koko pelissä 18–10. Kouvottaret pysyi kuitenkin liki kosketusetäisyydellä lähinnä vapaaheittojensa ansiosta. FoA ainoana suurempana huolena tuntuivat olevan avausjaksosta lähtien virheet.

– Vaikka sain kolme virhettä kymmenessä minuutissa, ei siitä tarvinnut huolissaan olla. Tiesin, että Elli (Koskinen) hoitaa homman ihan yhtä hyvin, Salminen totesi.

Ratkaisevaksi jääneen repäisyn Alku teki Hanna Vapamaan ja Meriem Eerikinharjun kolmosilla kolmannella neljänneksellä. Kymmenen pisteen kaula kantoi loppuun asti, vaikka Kouvottaret kävi runsas minuutti ennen summeria pisteen päässä tilanteessa 64–65.

Jatkoajalle FoA ei saanut joutua, kun peliaika täyttyi, Salmisen lisäksi Emily Kinnestonin, Meral Bedretdinin ja Mia Loydin virhetili näytti myös neljää.

– Selkeää playoff-vääntöähän tämä oli. Pysyimme viimeiset minuutit tarpeeksi rauhallisina. Olen pyrkinyt tuomaan puolustukseen voimaa, kun kolkkini (2/3) alkoivat osua vasta tänään, totesi runsaat 17 minuuttia pelannut Alun kaksinkertainen Suomen mestari Eerikinharju, 28.

Vapamaa, Salminen ja Koskinen ovat pystyneet tekemään Kouvottarien sentteri Claire Lamunun (pelitilanneheitot maanantaina 4/13) ja laituri Camille Zimmermanin (4/16) olon korinalustalla liian ahtaaksi.

Alun liikkuvat Kinneston (7/17) ja Loyd (7/23) tekivät pelitilanteissa ratkaisevasti enemmän pisteitä jopa läheltä koria.

Alku teki levypallojen jälkeisistä uusista heittomahdollisuuksista pisteitä 15 (21–6) enemmän kuin kotijoukkue. Salmisen kuusi pistettä ja neljä levypalloa selittyvät osaltaan vain 13 minuutin peliajalla. Mutta miten on mahdollista, että liigadebytantti on pelannut avauskaudellaan keskimäärin enemmän kuin Pyrinnön divarikaudella vuosi sitten?

– Kai sitten olen mennyt vuodessa eteenpäin. Halusin lähteä kokeilemaan isojen tyttöjen kentille, jos löytyisi muutama peliminuutti minullekin, Salminen naurahti.

On löytynyt keskimäärin lähes 25 minuuttia. Pituudeksesi ilmoitetaan basket.fi:ssä 185 ja käsiohjelmassa 190. Kumpi pitää paikkansa?

– Olen vain 185 senttiä pitkä. Kai ne Kouvolassa haluavat korostaa, että joutuvat taistelemaan todella pitkää joukkuetta vastaan, Salminen naurahti. FL

Fingerpori

comic

Näkoislehti

18.2.2020

Uusimmat