Lounais-Häme

Alun yksinäinen tehopeluri

Alun laitahyökkääjä Mia Loyd on noussut syksyn aikana naisten Korisliigan tehokkaimpien pelaajien joukkoon.

Loyd on sarjan pistepörssissä kolmantena 21,4 pisteen keskiarvolla ja levypallotilastossa kakkosena 12,8 levyrin lukemalla.

Loyd aloitti sarjan vaisuhkosti 11 pisteen lukemalla, mutta viidessä viime pelissä hän on kerännyt jokaisessa vähintään 24 pistettä – parhaimmillaan viime lauantaina Catzia vastaan 29 pinnaa.

Loydin pisteet eivät ole kuitenkaan riittäneet viemään Alkua voittoon, sillä alla on kolme tappiota.

Loyd on jäänyt Alun yksinäiseksi tehopeluriksi. Nyt loukkaantuneena oleva Minna Sten on 12,8 pisteen keskiarvolla joukkueen toiseksi tehokkain. Heidän lisäkseen vain Aaliayh Lewis on yltänyt täpärästi kaksinumeroiseen keskiarvoon 10,1 pisteellään.

Viime kaudella Alun neljä amerikkalaispeluria mättivät koreja 65 pisteen keskiarvolla. Nyt amerikkalaiskaksikko on heittänyt alle puolet tuosta lukemasta ja kun kotimaiselta osastoltakaan ei löydy koritykkejä, on Alun hyökkäysvoima ja sitä kautta voittojen kerääminen hataraa.

Loyd on omiin lukemiinsa tyytyväinen, mutta ei Alun menestykseen.

– Meidän pitää yksinkertaisesti parantaa peliämme. Täydellä joukkueella olemme pelanneet hyviä pelejä, mutta nyt vajaalukuisena on tietysti vaikeampaa, Loyd toteaa.

Loyd pelaa Alussa mielipaikallaan ison laitahyökkääjän roolissa.

– Pääsen sillä paikalla heittämään, ajamaan sisään ja kamppailemaan korin alla.

Niin paljon Loyd ei korinaluskamppailusta kuitenkaan tykkää, että haluaisi pelata sentterinä. Siihen rooliin hän ajoittain ajautui viime kaudella ensimmäisenä ammattilaisvuotenaan Islannissa Valurin pääsarjajoukkueessa. Sentterin rooli voi langeta hänelle nytkin Alun vakiosentterien sairausloman vuoksi.

Naisten Korisliiga on Loydin mukaan selvästi kovatasoisempi kuin Islannin pääsarja, jossa hän pelasi joukkueensa ainoana ulkomaalaispelurina komeilla 26,5 pisteen ja 16,7 levypallon keskiarvoilla.

Kotimaansa yliopistosarjaa Loyd ei sen sijaan osaa verrata suomalaiskorikseen.

– Yliopistokoripallo on ihan eri maailmansa, monivuotinen oppimisprosessi erilaisine roolituksineen. Sitä ei pysty vertaamaan täkäläiseen peliin.

Alun vaikeuksista huolimatta Loydilla riittää uskoa joukkueensa menestykseen.

– Kunhan saamme kaikki terveeksi, uskon meidän yltävän nousujohteiseen kauteen, joka voisi nostaa meidät runkosarjassa neljän parhaan joukkoon.

Loyd ei lukeudu niihin ulkomaalaispelureihin, jotka pelästyvät Suomessa lunta, pakkasta ja pimeyttä. Coloradosta kotoisin oleva 23-vuoias palloilija pelasi ja opiskeli neljä vuotta Kanadan rajalla olevan Pohjois-Dakotan yliopistossa. Ja viime talvi kului Reykjavikin kaamoksessa.

– Olen tyytyväinen täällä olooni. FL

Mia Loyd
23 v. 181 cm laitahyökkääjäNaisten Korisliigan pistepörssissä kolmantena, levypalloissa toisena.Peliura:2012-13 North Dakotan yliopisto 4,6 pist,/3,7 levyp.2013-14 North Dakota 13,6/9,02014-15 North Dakota 15,0/8,92015-16 North Dakota 11,7/8,62016-17 Valur, Islanti 26,5/16,72017- FoA, Korisliiga 21,4/12,8

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti