Lounais-Häme

Amelia sai armon Tammelassa

 

Valtuutettu Sari Kaakinen (sd.) ehdotti Simo Pärssisen (kesk.) tukemana, että tonttikauppa jätettäisiin pöydälle, jotta voitaisiin tehdä lisäselvityksiä muista mahdollisista tonteista. Kaakinen painotti, ettei hänellä ole mitään uuden yritystoiminnan tuloa vastaan, mutta alueen asukkaat ovat huolestuneita, miten mielenterveys-, päihde-, kuntoutus- ja lääkevieroitusyksikön tulo vaikuttaa asuinalueeseen ja asuntojen hintoihin.

Kunnanjohtaja Kalle Larsson ja kaavoittaja Miika Tuki selvittivät seikkaperäisesti tonttikaupan valmistelua ja paikan vaatimuksia. Kunnalla ei ole tarjota toista yhtä käypää toimintaan soveltuvaa tonttia, joka on sijainniltaan hyvä, lähellä keskustaa, kevyen liikenteen väylän äärellä ja jolla on riittävästi rakennusoikeutta, mahdollisuus kaukolämpöön ja läheisyydessä samantyyppisiä toimijoita; vanhusten hoitokoti ja kehitysvammaisten lasten yksikkö. Asiasta oli myös informaatio- ja kyselytilaisuus viime torstaina.

Kuntaa on arvosteltu turhasta hopusta. Larsson ihmetteli, eikö ripeys ole hyvästä.

– Mielestäni pitäisi olla enemmän ylpeitä siitä, että onnistutaan järjestämään asioita kuin jarrutetaan.

Pöydällepanon puolesta äänestivät Kaakisen ja Pärssisen lisäksi Ismo Ojansuu (sd.), Maija-Stiina Rahkonen (kesk.), Jenni Rauhaniemi (kesk.) ja Seppo Viikari (kesk.), joten käsittely jatkui äänin 21–6.

Hoiva-alalla työskennellyt Kristiina Liinaharja (vihr.) totesi, että Hämeen päihdehuollon kuntayhtymän lakkauttamisen jälkeen on ollut selvää puutetta päihdehuollosta ja -kuntoutuksesta. Hän ihmetteli, eikö enemmän huolta pitäisi olla niistä, jotka jäävät ilman hoitoa, kuin hoidossa olevista.

Pärssinen esitti, ettei paraatipaikan aluetta myytäisi yritystoimintaan vaan pidettäisiin rivitalokäytössä, mutta jäi ilman kannatusta. Hän sanoi, ettei sinällään vastusta kyseistä toimintaa. Päivi Sotka (kok.) totesi kuulleensa vain positiivisia kommentteja

Kunnanjohtaja Larsson selosti valtuustolle myös muuttajaselvityksen 2000–2015 tuloksia. Selvitystä on tarkoitus päivittää vuosittain. Vaikka kunta on viime vuodet kärsinyt muuttotappiosta, Tammelaa painaa eritoten liian vähäinen syntyvyys.

Varavaltuutettu Veli-Matti Pura (kesk.) kysäisi, kannattaisiko harkita Forssan tapaan Helsingin suunnan bussikulkijoiden tukea. Larssonin mukaan ratkaisua vaatii yhtä lailla Hämeenlinnan suunta, jonne työmatkaliikenne ei busseilla onnistu.

Tammelan kunta vauhdittaa kunnanvaltuuston päätöksellä asemakaava-alueen omakotitalotonttien myyntiä tarjoamalla kaikille yrityksille 25 prosentin alennusta neliöhintoihin ensi vuoden loppuun asti. Yrityksen on rakennettava uudisrakennus kahden vuoden kuluessa kaupanteosta

Tammelan valtuusto hyväksyi myös kauppakirjan, jolla kunta myy entisen Portaan vanhan terveystalon kiinteistön 55000 eurolla nykyisille vuokralaisille.

Loppuun käsitellyksi kunnanvaltuusto totesi viimekesäisen valtuustoaloitteen rakennemuutospäätösten tekemisestä koulutoimessa, koska valtuusto päätti kouluverkkomuutoksista helmikuussa.

Samoin valtuusto totesi loppuun käsitellyksi Liinaharjan ja Susanna Peltosen (kd.) kahden vuoden takaisen valtuustoaloitteen sähköiseen kokousmateriaaliin siirtymisestä, joka on toteutunut 2015–2015.

Kunnanvaltuusto myönsi myös tämän vuoden talousarvioon noin 67000 euron lisämäärärahan henkilöstön tehtäväkohtaisiin palkkamuutoksiin, jotka perustuvat työnvaativuuden arviointiin.

Keskustan valtuustoryhmä esittää uudessa valtuustoaloitteessaan, että Tammelan kunta neuvottelee Hykyn kanssa, jotta Tammelasta vastaava eläinlääkäri saataisiin Tammelan osoitteeseen edes jonkun kerran viikossa Jokioisten sijaan ja ettei eläinlääkäripalveluiden muutto ainakaan lisää maatalousyrittäjille koituvia kuluja.

Kokouksen päätteeksi valtuusto sai kuulla opetussuunnitelmamuutoksista. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti