Lounais-Häme

Ameliakoti muuttaa Tammelaan

Tammela
Mielenterveys-, päihde-, kuntoutus-, sekä lääkevieroitusyksikkönä Jokioisilla toimiva Ameliakoti oy muuttaa ensi vuonna Tammelaan. Yritys joutuu muuttamaan, koska sen nykyinen toimitila on myyty ja vuokrasopimus päättyy syyskuun lopussa.
Ameliakodin yrittäjä Marjo Helin kertoo, että tavoitteena on muuttaa Tammelaan vuoden 2017 elo-syyskuussa. Väliajaksi yritys hakee Forssasta toimipaikkaa, joka täyttää aluehallintoviraston vaatimukset.
– Ensi viikolla on tarkoitus käydä katsomassa tontti ja alkaa laatia piirustuksia. Pohjat pitäisi tehdä kesänä ja avajaisia on tarkoitus viettää ensin vuoden elo-syyskuussa, Helin suunnittelee.
Ameliakoti työllistää tällä hetkellä Helinin lisäksi 10 vakituista työntekijää ja noin 15 sijaista. Helinin mukaan uuteen yksikköön on tarkoitus palkata puolen tusinaa uuttaa työntekijää.
– Tontti on noin 4000 ja rakennus 700 neliötä. Myöhemmin on mahdollisuus rakentaa 60 neliötä lisää. On kiva, kun saadaan uudet, toimivat tilat, Helin iloitsee.
Hän kehuu tontin sijaintia maalaismaiseman keskellä. Vieressä menee kevyen liikenteen väylä ja lähellä toimii muun muassa Ruisluodon palvelukeskus sekä hoivakoti Iltatuuli, joiden kanssa Helin uskoo yhteistyön toimivan hyvin muun muassa virkistystoiminnassa.
Tammelan kunnanjohtaja Kalle Larsson iloitsee yrittäjän päätöksestä muuttaa Tammelaan ja pitää Ameliakotia erittäin tervetulleena kuntaan. Larsson on tyytyväinen siihen, että Tammelan kunta kykeni tarjoamaan yrityksellä erittäin nopealla aikataululla sopivan paikan, sillä sen muutto Tammelaan ei ollut mikään itsestäänselvyys.. Hän huomauttaa, että 10 työpaikkaa seutukunnalla olisi ollut uhattuna, mikäli sopivaa tonttia tai toimitiloja ei olisi löytynyt.
– Tonttikaupan sopimiseen meni alle 70 tuntia siitä, kun yrittäjä oli meihin yhteydessä. Hän oli yhteydessä keskiviikkona, keräsimme illaksi joukot koolle ja teimme tarjouksen perjantaina. Lauantaina puhuttiin puhelimessa ja samana päivänä tonttikaupasta sovittiin sähköpostilla, Larsson taustoittaa.
– Kunnan strategiaan kuuluu asiakaslähtöisyys ja on sovittu, että silloin kun soitan viranhaltijoille näissä merkeissä, muut työt jäävät ja kokoonnumme. Tämä oli ensimmäinen todellinen koetinkivi, kunnanjohtaja jatkaa.
Tonttikauppa vaatii vielä maanantaina kokoontuvan Tammelan kunnanhallituksen ja lopullisesti kunnanvaltuuston hyväksynnän. Valtuusto päättää asiasta kokouksessaan 25. huhtikuuta. FL

 

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti