Lounais-Häme

Amerikkalaismedia: Pommipaketeista epäilty on vihaa tihkuva ex-strippari, joka innostui politiikasta vasta Trumpin myötä

New York
27.10.2018, 10:32

Ulkomaat

Yhdysvaltojen pommilähetyksistä epäilty mies on entinen strippari, joka vihaa mustia ja homoja, muttei ollut ennen presidentti Donald Trumpin vaalikampanjaa kiinnostunut politiikasta, amerikkalaismedia kertoo.
56-vuotias floridalaismies pidätettiin eilen. Samalla viranomaiset takavarikoivat miehen valkoisen pakettiauton, jossa hän oli ilmeisesti asunut saatuaan lähtöpassit vanhempiensa kodista.
Ensimmäiset vihjeet miehen ajatusmaailmasta oli teipattu auton ikkunoihin. Kuvissa muun muassa presidentti Barack Obaman ja Trumpia vaaleissa haastaneen Hillary Clintonin kasvojen päälle oli laitettu maalitaulu.
Mies on ollut aktiivinen ainakin Facebookissa ja Twitterissä, missä hän on solvannut demokraatteja ja muun muassa uutiskanava CNN:ää, joka miehen heinäkuisen tviitin mukaan ”pitäisi tuhota lopullisesti”. Yhdysvaltojen äärioikeiston alkujaan levittämien meemien ja salaliittoteorioiden välissä mies toivottaa hyvää syntymäpäivää presidentti Trumpille.
Amerikkalaismediassa on näytetty myös useita videoita, joissa mies osallistuu Trumpin kampanjatilaisuuksiin Floridassa.

Tuomittu aiemmin pommiuhkauksesta

Mies on vuosien varrella pidätetty useasti muun muassa varkaudesta ja pahoinpitelystä epäiltynä. Vuonna 2002 hän sai vuoden mittaisen ehdollisen vankeustuomion tehtyään pommiuhkauksen sähköyhtiötä vastaan.
Vuonna 2012 mies hakeutui henkilökohtaiseen konkurssiin, minkä jälkeen hän ilmeisesti muutti vanhempiensa kotiin.
Stripparinakin työskennellyt mies toimi viime tammikuuhun asti pizzakuskina. Ravintolan pomo kuvaili miestä ”hyvin kummalliseksi”.
– Hän oli päästään sekaisin, se kuvaa häntä parhaiten. Hänessä oli jotain pahasti pielessä. Hän oli hyvin vihainen ja vihasi maailmaa, mustia, juutalaisia, homoja. Hän ei koskaan uhannut tappaa tai pommittaa heitä, mutta sanoi, että jos hänellä olisi kaikki valta, homot, mustat ja juutalaiset eivät selviäisi hengissä, Debra Gureghian sanoi.
Gureghianin mukaan mies kuvaili itseään valkoisen ylivallan kannattajaksi. Avoimesti lesbolle Gureghianille mies oli sanonut, että tämä tulisi palamaan helvetin tulessa.
Vaikka Gureghian vastusti miehen näkemyksiä, työntekijänä tämä oli hänen mukaansa ensiluokkainen.
– Hän oli esimerkillinen työntekijä. En ymmärrä, miten hän voisi olla syypää, nainen sanoi.
Perheen ja tuttujen mukaan mies ei ollut aiemmin poliittisesti aktiivinen, mutta innostui Trumpin vaalikampanjasta.
– Häntä kiinnostivat enemmän kehonrakennus ja yökerhot. Luulen, että hän innostui tavasta, jolla Trump lähti tavoittamaan tällaisia ihmisiä, jotka ovat ulkopuolisia, jotka ovat vihaisia Yhdysvalloille — syytänkö pelkästään presidenttiä? En, kyseessä on sairas ihminen, sanoi miehen perheen asianajaja Ron Lowy.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic