Lounais-Häme

Ammatillisesta koulutuksesta huolestuneet demarit vaativat kriisikokousta

Helsinki
11.10.2018, 17:52

Kotimaa

Eduskunnan kyselytunnilla demarit tenttasivat kokoomuslaista opetusministeri Sanni Grahn-Laasosta ammatillisen koulutuksen tilasta.
SDP:n mukaan ammatillisen koulutuksen uudistuksen toteutumisessa on ollut ongelmia. Puolue vaati opetusministeriä kutsumaan koolle kriisikokouksen, jossa pohdittaisiin, miten ammatillinen koulutus saataisiin jälleen kuntoon.
Vastauksessaan Grahn-Laasonen korosti pitävänsä tiiviisti yhteyttä ammatillisen koulutuksen kentän kanssa. Ministerin mukaan on tärkeää, että lainsäädännön kunnolliseen toimeenpanoon panostetaan.
– Opiskelijat ihmettelevät kotona, kun heillä ei ole riittävästi opetusta. Vaikuttaa siltä, että meillä on käsillä vakava tilanne, ja kouluvuosi on vasta alkanut, SDP:n kysymyksen esittänyt Pilvi Torsti ihmetteli.
Grahn-Laasosen mukaan se, että nuori jää oman onnensa nojaan, on ammatillisen koulutuksen lainsäädännön vastaista.

Sanailua vanhoista teoista

Välihuudot yltyivät täysistuntosalissa, kun Grahn-Laasonen viittasi vastauksissaan pariin kertaan edellisen hallituskauden toimiin.
Grahn-Laasonen totesi esimerkiksi, että ”tehty reformi on parempi kuin ei reformia ollenkaan”, kun kansanedustaja Jukka Gustafsson (sd.) kritisoi uudistukseen jääneitä valuvikoja. Gustafsson toimi opetusministerinä vuosina 2011-2013.
Kansanedustaja Eero Heinäluoman (sd.) mukaan nykyisen hallituksen ministerien pitäisi kantaa vastuuta teoistaan.
– Teillä on nyt kolme ja puoli vuotta ollut kaikki valta Suomessa järjestää myös ammatillinen koulutus, Heinäluoma sanoi.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti