Lounais-Häme

Ammattiliitto Pro ottamassa roolia työnvälittäjinä

Ammattiliitto Pro on lanseerannut räätälöidyn työnvälityspalvelun, Työpaikkatutkan, jäsenilleen.

Kyseessä on ammattiliittojen pelinavaus toimia työnvälittäjänä Suomessa.

Pron puheenjohtaja Jorma Malinen kertoo alkusysäyksen tulleen, kun maan hallitus julkisti suunnitelmansa siirtää työttömien palvelut osaksi tulevien maakuntien kasvupalveluita sekä lisätä ostopalveluna yksityisiltä hankittavia työttömyyspalveluja.

-Nykyiset te-toimistojen työnvälityspalvelut ovat osoittautuneet varsin tehottomiksi. Haluamme varmistaa, että varsinkin meidän 2 000 pitkäaikaistyötöntämme saavat mahdollisimman tehokasta työllistymispalvelua, Malinen perustelee palvelujen laajentamista.

Toimihenkilökeskusjärjestö STTK:hon kuuluvassa liitossa on noin 115 000 jäsentä, jotka ovat yksityisen sektorin koulutettuja esimiehiä ja asiantuntijoita.

Noin vuosi sitten Ammattiliitto Pron työttömyyskassaan kuului kaikkiaan noin 7 500 jäsentä.

Pron jäsenet rekisteröityvät työnvälitysjärjestelmään Proplus-portaalissa jäsennumerollaan ja täyttävät tarvittavat tiedot itsestään, koulutuksestaan, ammattitaidostaan ja haettavista työpaikoista.

-Järjestelmä hakee kohdennettuja työpaikkoja ja toimittaa ne haluttaessa vaikka joka päivä jäsenen älypuhelimeen mobiiliapplikaation kautta tai sähköpostiin, Malinen kuvailee.

Palvelulle on kysyntää, sillä yhden viikon aikana palveluun rekisteröityi noin tuhat käyttäjää. Palvelu ei ole tarkoitettu vain työttömille työnhakijoille, vaan myös työpaikan vaihtajille.

Pro on kehittänyt työnvälityspalvelun yhteistyössä Duunitorin ja Kehätieto oy:n kanssa.

Työpaikkatutkaan liittyy myös ilmainen henkilökohtainen uravalmennus Pro Noste.

Valmennuksen ja rekrytoinnin ammattilaiset auttavat oman alan löytämisessä, työpaikan hakemisessa ja hakuprosessiin liittyvien materiaalien tuottamisessa.

Jatkossa Työpaikkatutkaa kehitetään niin, että yritykset voivat ilmoittaa sinne työpaikat suoraan, jolloin ne välttyvät hakurumbalta.

-Kaikki hyötyvät. Näin pääsemme myös piilotyöpaikkoihin käsiksi.

-Selvitämme myös mahdollisuutta, että työpaikkahaut tallentuvat järjestelmään, jolloin työtön saisi sieltä raportin, jonka hän voisi toimittaa työvoimaviranomaisille, Jorma Malinen sanoo aktiivimallin velvoitteisiin viitaten. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti