Lounais-Häme Forssa

Ammattipainija StarBuck kehotti oppilaita uskomaan unelmiinsa

Michael Majalahti teki vaikutuksen Tölön koulun oppilaisiin.
Michael "StarBuck" Majalahti nosti kolmasluokkalainen Saana Hakalan korkeuksiin. Kaveri Sofia Kallio kuvasi. Kuva: Lassi Puhtimäki
Michael "StarBuck" Majalahti nosti kolmasluokkalainen Saana Hakalan korkeuksiin. Kaveri Sofia Kallio kuvasi. Kuva: Lassi Puhtimäki

Tölön koululla vieraillut ammattipainija Michael ”StarBuck” Majalahti kehottaa lapsia ja nuoria uskomaan unelmiinsa. Periksi ei saa antaa, vaikka maailma välillä murjoisi. Ne jotka nousevat kanveesista, ovat Majalahden mukaan voittajia.

Majalahti on itse toteuttanut suurimman unelmansa. Hän loi pitkän uran maailmallakin tunnettuna showpainijana – tai ammattipainijana, kuten hän itse haluaa sanoa.

– Inhoan showpaini-sanaa. Tämä on kovaa urheilua, joka vaatii rautaista fysiikkaa ja isoa luonnetta, yhä uraansa jatkava Majalahti sanoo.

Kanadassa suomalaisvanhemmille syntynyt Majalahti tiesi elämänsä suunnan jo kuusivuotiaana. Hän oli tuolloin vierailemassa vanhempiensa kanssa ystäväperheen luona Timminsin kaivoskaupungissa.

45-vuotias Majalahti muistaa päivän kuin eilisen.

– Olin olohuoneessa, ja vanhemmat keittiössä. Televisio oli auki ja sieltä tuli ammattipainia. Se näytti pikkupojasta tosi hienolta, ne tyypit olivat minulle kuin oikeita supersankareita. Fyysinen ja värikäs maailma vei mukanaan, Majalahti kertoo.

 

Tölön oppilaat kuuntelivat tiistaina Majalahden vauhdikasta tarinaa ja katsoivat hänestä kertovaa videota hievahtamatta salissa. Sitä enemmän vipinää tuli tunnin päätyttyä, kun oppilaat saivat StarBuckilta nimmareita ja pääsivät ottamaan yhteiskuvia väkivahvan painijan kanssa.

Perusposeerausten lisäksi painijan piti vastailla oppilaiden kysymyksiin, nostella ilmaan ihailijoitaan, vääntää heidän kanssaan kättä ja jopa punnertaa oppilas selässä.

– Tee meille sata punnerrusta, yksi oppilaista vaati.

– En nyt, mutta voin punnertaa kymmenen kertaa niin, että istut selässä, Majalahti totesi ja teki punnerrukset rauhallisesti ja puhtaasti oppilas selässään.

Majalahti tekee nykyään paljon muutakin kuin painii, mutta pitää itsensä hyvässä kunnossa. Kehään ei ole asiaa, jollei mies ole täydessä iskussa. Personal trainer -koulutuksen muiden töidensä ohessa hankkinut mies tietää, miten huoltaa kuntoaan ja kehoaan.

– Treenaan monta tuntia usean kerran viikossa. Elän muutenkin terveellisesti. Syön hyvin, en dokaa, enkä polta, enkä käytä huumeita.

 

Michael ”StarBuck” Majalahti on joutunut tekemään menestyksensä eteen paljon töitä. Hän muistuttaa, että yhteiskunta voi tarjota elämälle puitteita, mutta on täysin itsestä kiinni, mitä kenestäkin tulee isona.

Oppilaita hän kehotti uskomaan unelmiinsa. Vastaiskuista ei pidä lannistua, vaan silloin on noustava pystyyn leuka ylhäällä.

– Uskokaa unelmiinne ja juoskaa ne kiinni. Meillä on vain tämä yksi elämä, sitä ei saa antaa mennä hukkaan. FL

 

Korjattu 3.4.2019 klo 16:06

Michael Majalahti vieraili Tölön koululla tiistaina, ei keskiviikkona.

 

StarBuck ei lepää laakereillaan

Syntynyt vuonna 1973 Kanadan Ontariossa.

Pituus noin 180 senttiä, paino 100 kiloa.

Michael ”StarBuck” Majalahti asuu nykyään Suomessa. Hänet tunnetaan parhaiten showpainijana, mutta hän on myös laulaja, kolumnisti, kuvataitelija, personal trainer ja life coach.

Kouluttautui ammattipainijaksi tunnetussa Hart Bros -painikoulussa Kanadan Calgaryssä.

Yli 25-vuotinen ammattipainiura eri puolilla maailmaa, pidetään Suomen tunnetuimpana showpainijana. Useita eri painiorganisaatioiden mestaruuksia, muun muassa kolme Euroopan mestaruutta.

Nimikkoliikkeitä muun muassa Piledriver (suomeksi paalutus) ja Superkick (sivuttaispotku).

Laulaa kolmessa yhtyessä. Toiminut englannin kielen valmentajana suomalaisille rocksolisteille.

StarBuckista on tehty dokumentti Spandex Sapiens.

 

Uusimmat

Näkoislehti

25.9.2020

Fingerpori

comic