Lounais-Häme

Anderssonille tasaluku Korisliigassa

Forssalainen koripallotuomari Karolina Andersson saavutti tällä viikolla tasaluvun miesten Korisliigassa, kun hänelle tuli täyteen 400 vihellettyä ottelua.

Andersson saavutti tasaluvun tiistaina Kotkassa KTP-BC Nokia pelissä. Seuraavana päivänä hän oli jo viheltämässä Espoossa Espoo United-Vilpas peliä.

43-vuotias Andersson viheltää miesten pääsarjaa jo 17. kauttaan. Hänet valittiin vuonna 2000 ensimmäisenä naisena miesten pääsarjatuomariksi. Viime vuodet hän on viheltänyt miesten Korisliigaa ainoana naistuomarina.

Andersson on 401 ottelullaan Korisliigan aktiivituomareista kokeneimmasta päästä. Listan kärjessä on toinen forssalaislähtöinen tuomari Pekka Saros, joka on viheltänyt pitkälti yli tuhat liigapeliä.

Andersson laskeskelee viheltävänsä kauden aikana noin 25-30 miesten korisliigapeliä.

– Kotimaisten pelien määrään vaikuttavat vihellystehtävät ulkomailla, Andersson huomauttaa.

Anderssonilla aukeni nopeasti tie kansainvälisille kentille, kun hän saavutti vuonna 2001 Euroopan ensimmäisten naistuomarien joukossa kansainvälisen liiton FIBA:n lisenssin. Tällä hetkellä Andersson on yksi kuudesta suomalaisesta FIBA-tuomarista, joilla on oikeus viheltää kansainvälisiä pelejä.

– Kansainvälisiä pelejä tulee nyt syyskaudella joka kuukausi, mutta kevätpuolella varmaan vähemmän, Andersson arvioi. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic