Angry Birdsin lento kannattelee edelleen Rovion tulosta - yhtiö pyrkii kiihdyttämään kasvua uusilla peleillä

Helsinki
16.11.2018, 19:08

Talous

Mobiilipelejä kehittävä Rovio vahvisti tulostaan heinä-syyskuussa. Yhtiö kasvatti kolmannen vuosineljänneksen oikaistua liikevoittoaan 10,4 miljoonaan euroon, kun vuotta aiemmin se oli neljä miljoonaa euroa. Liikevaihto pysyi lähes ennallaan 71 miljoonassa eurossa.
Toimitusjohtaja Kati Levoranta kertoo, että heinä-syyskuussa Rovio investoi vähemmän käyttäjähankintaan, mikä taas näkyi osaltaan myönteisesti liikevoitossa. Angry Birds -pelit vetivät hyvin, mutta Levoranta korostaa, että Rovio tarvitsee uusia pelejä kasvun kiihdyttämiseksi. Roviolla on 12 peliprojektia eri vaiheissa, ja yhtiö aikoo julkistaa ensi vuonna vähintään kaksi peliä.
Rovion mukaan Angry Birds 2 -pelin bruttomyynti kasvoi kolmannen kerran peräkkäin ja oli huomattavasti korkeampi kuin viime vuonna vastaavaan aikaan. Yhtiö arvioi, että tämä tarjoaa hyvän pohjan ensi vuodelle, kun uusi elokuva vihaisista linnuista julkaistaan, ja Angry Birds -brändi täyttää kymmenen vuotta.
Rovio on myös nimittänyt uuden peliliiketoiminnan johtajan. Yhtiö kertoo, että kokenut pelialan johtaja Alexandre Pelletier-Normand aloittaa Roviolla tammikuussa.

Turbulenssia takana

Roviolla on ollut takanaan poukkoileva vuosi. Tammi-maaliskuussa yhtiö lähes tuplasi oikaistun liikevoittonsa verrattuna vuoden takaiseen, kun taas huhti-kesäkuussa oikaistu liikevoitto putosi selvästi verrattuna vuoden takaiseen.
Alkuvuonna Rovion höyhenet pöllysivät pörssissä. Helmikuussa yhtiön osakkeen arvo romahti yhden päivän aikana 50 prosenttia. Sittemmin se on madellut melko matalissa vesissä, mutta kohosi perjantaina yli 12 prosenttia.
Alkuvuonna myös peliliiketoiminnan silloinen johtaja Wilhelm Taht jätti tehtävänsä perustellen lähtöä henkilökohtaisilla syillä.
Kolmannen vuosineljänneksen tulosjulkistuksen yhteydessä Rovio tarkensi tämän vuoden näkymiään. Liikevaihdon osalta odotukset ovat 280-290 miljoonaa euroa, kun aiempi arvio oli 260-300 miljoonaa. Vertailukelpoisen liikevoiton Rovio odottaa olevan 10-11 prosenttia liikevaihdosta, kun aiempi arvio oli 9-11 prosenttia.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic