Lounais-Häme

Anitta Hietaniemi haastattelukierrokselle Pälkäneen kunnanjohtajan paikasta

Tammelan entinen hallintojohtaja Anitta Hietaniemi työskentelee nyt Pälkäneen hallintojohtajana ja hakee kunnanjohtajan paikkaa. Kuva: Seppo Pessinen

Pälkäneellä haastatellaan viisi kunnanjohtajan paikasta kiinnostunutta. Haastateltavat ovat Anitta Hietaniemi, Riku Siren, Jussi Teittinen, Aki Viitasaari ja Jari Willman.

Pälkäneen kunnanjohtajan valintaa valmisteleva työryhmä valitsi haastatteluun kutsuttavan viisikon kokouksessaan tiistaina. Hietaniemi, Siren ja Viitasaari ovat kunnanjohtajan paikkaa hakeneita ja Teittinen ja Siren suostumuksensa antaneita.

Haastattelukierros pidetään helmikuussa viikolla 8. Jatkoon menneet ehdokkaat esitellään valtuuston iltakoululle 27. helmikuuta.

Hallintotieteiden maisteri Anitta Hietaniemi työskentelee tällä hetkellä Pälkäneen hallintojohtajana ja vs. kunnanjohtajana. Pälkäneelle hän siirtyi Tammelan hallintojohtajan paikalta, mutta ennen valintaa Pälkäneelle hänet valittiin jo Nousiaisten kunnanjohtajaksikin. Pälkäneen virka kiinnosti Hauholta kotoisin olevaa Hietaniemeä kuitenkin Nousiaista enemmän.

Hallintotieteiden maisteri Riku Siren on tällä hetkellä Pirkanmaan liiton projektipäällikkö. Ennen maakuntaliiton tehtäviä hän työskenteli Ylöjärven kaupungin kehitysjohtajana.

Hallintotieteiden maisteri Jussi Teittinen on aiemmin toiminut Tuusniemen ja Mäntyharjun kunnanjohtajana sekä Heinolan kaupunginjohtajana. Teittinen irtisanoutui Heinolan kaupunginjohtajan virasta syksyllä 2017 ja on työskennellyt sen jälkeen konsulttina.

Hallintotieteiden maisteri Aki Viitasaari työskenteli Akaan kaupunginjohtajana kevääseen 2017 saakka. Tuolloin valtuusto irtisanoi hänet luottamuspulan takia. Viitasaari on myös yksi Padasjoen kunnanjohtajan viran hakijoista.

Yhteiskuntatieteiden maisteri Jari Willman irtisanoutui Taipalsaaren kunnanjohtajan virasta alkukesällä 2018. Kunnanjohtajan eron syynä oli muun muassa Etelä-Saimaan mukaan pitkäaikainen johtamiskriisi kunnassa.

Pälkäneen kunnanjohtajan paikka on kiinnostanut kaikkiaan 17 hakijaa ja kahta suostumuksensa antanutta. FL

 

Lue myös: Tammela hakee hallintojohtajaa – Anitta Hietaniemi sai virasta eron 1.2. lukien

Uusimmat

Näkoislehti

11.7.2020

Fingerpori

comic