Lounais-Häme

Ankkalammin jäällä heikko kohta, luistelu tapahtuu omalla vastuulla

Joukko paikallisia yrittäjiä kolasi sunnuntaina Ankkalammin jään luistelukuntoon. Forssan keskustassa sijaitsevan lammin luonnonjäällä luisteleminen on varmasti tunnelmallista puuhaa, mutta siihenkin liittyy omat riskinsä.

Forssan kaupungin tekninen johtaja Antti Heinilä kertoo, että Ankkalammin jäällä on joka talvi heikko kohta, jonka syytä ei tarkkaan tiedetä.

-Jää kairattiin maanantaina ja heikossakin kohdassa paksuutta oli 20 senttimetriä, eli tällä hetkellä jää kestää ihmisen painon. Mutta tilanne elää ja torstaiksi on luvattu lämpöasteita ja vesisadetta.

-Sunnuntainen oli hieno tempaus yrittäjiltä. Emme halua olla ikäviä, mutta kaupunki ei halua olla vastuussa luonnonjäiden kestämisestä sen enempää Ankkalammilla tai muillakaan luonnonjäillä. Jokainen toki voi Ankkalammilla luistella omalla vastuullaan, Heinilä sanoo.

Ankkalammin syvin kohta suihkulähteen tuntumassa on 2,5 metriä, joten sinne voi aikuinen ihminenkin hukkua. Heinilään mukaan heikon kohdan kohdalla veden syvyys ei ole turvallinen ainakaan pienemmille lapsille.

Heinilä muistuttaa, että Forssan kaupunki on jäädyttänyt torin laidalle 160 neliömetrin kokoisen jään, jossa luisteleminen onnistuu. Lisäksi Keskuskoululta 350 metrin päässä Ankkalammista löytyy 1500 neliömetrin hyväkuntoinen jää. Näillä Heinilän mukaan kaupunki täyttää jääliikuntatarpeen keskustassa.

Heinilän käsityksen mukaan myös Kaukjärven jää oli ainakin viikonloppuna retkiluistelukunnossa. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic