Lounais-Häme

Ankkuri muistuttaa: Kaveria ei jätetä – Poliisi varautuu koulujen päätösviikonlopun ilakointiin

Ankkuri-toiminta on moniammatillista yhteistyötä nuorten hyvinvoinnin edistämiseksi ja rikosten ennaltaehkäisemiseksi.

Hämeen poliisilaitos on julkaissut Ankkuri-timin tilaaman ja vapaaehtoisvoimin tehdyn Kaveria ei jätetä -videon näin koulujen loppumisen ja kesän alkamisen merkeissä. Samalla muistutetaan nuoria ja kaikkia muitakin, ettei kaveria jätetä vaan pidetään huolta toisistamme.

Kaveria ei jätetä -video:

Poliisi on omalta osaltaan varautunut koulujen päätösviikonlopun ilakointiin. Yhtenä hyvänä toimintamekanismina on ns. Ankkuri-toiminta, jossa poliisi, sosiaalityö ja nuorisotyö yhdistävät osaamisensa auttaakseen nuoria ja heidän perheitään. Tämä ryhmä jalkautuu säännöllisesti nuorten keskuuteen ja hoitaa Ankkuri-puhutukset.

Ankkuri-toiminta on moniammatillista yhteistyötä nuorten hyvinvoinnin edistämiseksi ja rikosten ennaltaehkäisemiseksi. Tarkoituksena on ehkäistä lasten ja nuorten syrjäytymistä puuttumalla varhaisessa vaiheessa alaikäisten lain vastaiseen ja muuten haitalliseen käyttäytymiseen.

Hämeen poliisilaitoksella on jo pitkät perinteet moniammatillisessa Ankkuri-toiminnassa. Ankkuri-toiminta käynnistyi Hämeenlinnassa 2000-luvun alkupuolella tarpeesta kehittää moniammatillista yhteistyötä nuorten hyvinvoinnin edistämisessä ja rikosten ehkäisyssä.

Hämeen poliisilaitoksen kokemuksen ja tilastojen mukaan omaisuusrikosten osuus olisi laskussa Ankkurin jutuissa. Sen sijaan väkivalta, huumeet ja liikennerikokset olisivat noususuunnassa. FL

Uusimmat

Näkoislehti

1.10.2020

Fingerpori

comic