Lounais-Häme Forssa

Ankkuri-tiimi jalkautuu Forssassa viikonloppuna - Poliisi toivoo, että vanhemmat vastaavat puhelimeen

Päihteettömät päättäribileet järjestetään Forssan Kehräämön Piippuaukiolla lauantai-iltana.
Kuvituskuva: Kimmo Penttinen

Poliisin ja sosiaalitoimen moniammatillinen Ankkuritiimi jalkautuu Forssassa koulujen päättäjäisviikonloppuna tekemään nuorisovalvontaa.

Tiimi jututtaa nuoria ja puuttuu tarvittaessa häiriökäytökseen ja esimerkiksi alkoholin tai muiden päihteiden käyttöön. Mikäli alaikäisten havaitaan käyttävän päihteitä, tästä voi seurata nuoren tai lapsen iästä riippuen lastensuojeluilmoitus tai sakkorangaistus.

Poliisi pyytää lasten ja nuorten vanhempia pitämään puhelimet päällä tulevana viikonloppuna, kun koululaiset juhlivat kouluvuoden päättymistä. Erityisen lähellä puhelin kannattaa pitää juhlapäivänä lauantaina.

Lisäksi Poliisihallitus toivoo vanhempien vastaavan tuntemattomasta numerosta tuleviin puheluihin, sillä soittaja saattaa olla poliisi tai päivystävä nuorisotyöntekijä.

 

Lue myös: Tänään nuoret lähtevät juhlimaan, mutta meno on rauhoittunut takavuosista – tässä seitsemän vinkkiä vanhemmille (1.6.2019)

 

Poliisi valvoo lasten ja nuorten juhlintaa tehostetusti koko maassa. Aiempina vuosina on huomattu, että monet lapset ja nuoret käyttävät alkoholia päättäjäisviikonloppuna ensimmäisiä kertoja elämässään. Kun alkoholin vaikutuksia ei osata ennakoida, alkoholimyrkytyksen riski kasvaa.

– Päihtyneellä lapsella tai nuorella myös riski rikoksen uhriksi joutumiselle sekä erilaisille humalavahingoille kasvaa, poliisitarkastaja Ari Järvenpää muistuttaa Poliisihallituksen tiedotteessa.

Poliisi odottaa viikonlopun olevan tavanomaista vilkkaampi.

 

Forssassa koulujen perinteiset päättärit pidetään  lauantaina 1.6 klo 19-22 Kehräämön Piippuaukiolla. Pääesiintyjänä lavalle nousee Costee. Lisäksi esiintyvät Le Fvbelos, Skii6, Sexmane ja Shooting Stars. Päättäreihin on vapaa pääsy ja tilaisuus on päihteetön.

Tapahtuman järjestävät Forssan kaupungin nuorisotoimi ja Nuorten työpaja, Tammelan nuorisopalvelut, Jokioisten, Ypäjän ja Humppilan nuorisotoimet, Tammelan seurakunta sekä muut yhteistyötahot. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic