Lounais-Häme

Ankkuri-tiimi kiersi seudun kunnat: nuoriso juhli vapun fiksusti

-Forssan seudun nuoret juhlivat vappua aika fiksusti. Alkoholia oli osa jonkin verran nauttinut, mutta määrät olivat vähäisiä. Kiersimme vappuaattona kaikissa viidessä Forssan seudun kunnassa, kertoo vanhempi rikoskonstaapeli Sirkku Nurmi Ankkuri-tiimistä.

Tiimi kohtasi kierroksellaan noin sata nuorta. Heistä 20-30:llä oli mukanaan mietoa alkoholia, jotka kaadettiin pois.

Viime aikoina on uutisoitu nuorison vähentyneestä alkoholinkäytöstä. Tilanne on kehittynyt positiivisempaan suuntaan myös Forssan seudulla.

-Olen ollut Ankkuri-tiimissä 9 vuotta, ja alkoholin käyttö on selvästi vähentynyt. Kun aloitimme, nuoret saattoivat kantaa repuissaan 10 litraakin juotava. Sellaisia määriä ei enää tule vastaan, hän kertoo.

Huumeiden käyttöä tiimi ei vappukierroksellaan nähnyt.

 

Kierrokselta kertyi toistakymmentä yhteydenottoa nuorten koteihin ja samalla ilmoituksia sosiaalitoimeen; sellaisen tiimi tekee aina, kun alaikäisen hallusta löytyy alkoholia.

Nuoret suhtautuvat positiivisesti Ankkuri-tiimiin.

-He hakeutuvat juttelemaan ja kertomaan kuulumisistaan. Saimme esimerkiksi kuulla, että kotibilekulttuuri nostaa päätään.

Kotibileissä Ankkuri-tiimi ei poikkea, ellei sellaisista tehdä häiriöilmoituksia.

 

Forssan Ankkuri-tiimiin kuuluu poliisin lisäksi sosiaalityöntekijä ja sairaanhoitaja. Tiimi tarttuu varhaisessa vaiheessa poliisin tietoon tulleeseen nuoren rikolliseen käyttäytymiseen kuten alaikäisten päihdekokeiluihin, näpistelyyn ja nettikiusaamiseen.

Sen tarkoituksena on selvittää nuoren asiakkaan kokonaisvaltainen elämäntilanne ja avun tarve sekä työskennellä nuoren ja tämän perheen kanssa. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic