Lounais-Häme

Anna eläimille pesintärauha - pidä lemmikkisi kiinni

Kevät ja kesä ovat luonnossa elävien eläinten lisääntymis- ja pesismisaikaa, jolloin on erityisen tärkeää pitää lemmikkieläimet kiinni ja poissa häiritsemästä.

– Metsästyslain mukaan koiranomistajien on pidettävä lemmikkinsä kytkettynä maaliskuun alusta 19. päivään elokuuta. Tuona aikana ulkona oleva koira on pidettävä kytkettynä tai niin, että se on välittömästi kytkettävissä, sanoo komisario Rauno Piispa Hämeen poliisilaitokselta.

Ilman maanomistajan tai metsästysoikeuden haltijan lupaa koiraa ei saa pitää irti toisen alueella. Koira saa olla vapaana ainoastaan luvallisena aikana, luvallisessa paikassa ja luvallisessa tarkoituksessa. Koira on pidettävä kytkettynä taajamissa, ja sitä voi pitää vapaana vain koirapuistoissa, koirien harjoituspaikoissa sekä suljetulla piha-alueella. Myös tällöin koiran on oltava omistajansa valvonnan alaisena.

Piispa muistuttaa, että järjestyslaki kieltää ulkoiluttamasta koiria yleisillä uimarannoilla, toreilla toriaikana, leikkipaikoilla tai urheilukentillä.

– Jos koira on vapaana ja puree esimerkiksi toista koiraa tai aiheuttaa muuta vahinkoa, on koiran omistaja velvollinen korvaamaan vahingot.

Eläinten kiinnipitovelvollisuus koskee myös kissan omistajia.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic