Lounais-Häme Hämeenlinna

Anniskeluvalvonnan tuloksia Hämeessä: alaikäiselle anniskelua, laitonta alkoholia, väärin varastoituja kaasupulloja

Poliisin valtakunnallinen anniskelupaikka- ja ulkomaalaisvalvonta ei paljastanut suuria rötöksiä, vaikka vastaan tulikin viime vuotta enemmän tavanomaisia, kampanjoissa kohdattavia rikkeitä ja epäkohtia.

Hämeessä poliisi toteutti valvonnan yhdessä muiden viranomaisten kanssa. Valvonnassa havaittiin yksi tapaus, jossa alaikäiselle oli anniskeltu alkoholia. Lisäksi löytyi laittomaksi epäiltyä alkoholia, väärin varastoituja kaasupulloja, palovaarallisia sähkökytkentöjä ja maksamattomien sakkojen vuoksi etsintäkuulutettu henkilö.

Valvonta muuttui myös toiminnaksi, kun henkilö piti viedä tappelun vuoksi putkaan.

 

Valtakunnallisesti vastaan tuli vain kaksi alaikäiselle anniskelua, joista toinen siis Hämeessä.

Aluehallintoviranomaisille tehtyjen ilmoitusten määrä nousi edelliseen vuoteen verrattuna 10 tapauksesta 23 tapaukseen. Järjestyksenvalvontaan liittyviä rikkeitä valvonnassa tavattiin myös hieman aiempaa vuotta enemmän.

Valvonnan kohteina olivat erityisesti anniskelupaikat, jotka ovat aiheuttaneet järjestyshäiriöitä.

 

Ulkomaalaisvalvontaa kohdistettiin yhteensä 189 ravintolaan.

Yhteensä tarkastettiin noin 400 henkilöä, joista viiden epäillään työskennelleen ilman Suomessa työskentelyyn oikeuttavaa lupaa.

Ulkomaalaisvalvonta on poliisin lakisääteinen tehtävä ja sitä tehdään osana muuta poliisitoimintaa. Valvontajakso oli syyskuun viimeisellä viikolla.

Uusimmat

Näkoislehti

2.7.2020

Fingerpori

comic