Lounais-Häme

Ansioluettelo mukaan ja messuille

Vaikka pääpaino Forssan työllisyysmessuilla onkin kesätyöpaikkatarjonnassa, tapahtuman kokonaiskattaus on paljon laajempi. Messujen tavoitteena on antaa kävijöille ideoita työnhakuun ja ratkaisujen löytämiseen.

-Tapahtuman perusviesti kertoo, että töitä ja mahdollisuuksia on, työvalmentaja Sari Kaskinen Forssan kaupungin työllisyyspalveluista sanoo.

Messuilla oli tänä vuonna mukana aiempaa enemmän erilaisia työpaikkoja tarjoavia tahoja, ja tekijöitä etsittiin esimerkiksi ilta- ja keikkatöille. Myös yrittäjyyteen tarjottiin apuja, samoin kuin tietoa osuuskuntatoiminnasta messujen koko kävijäkunnalle, niin nuorille kuin vanhemmallekin väelle.

Työmahdollisuuksien lisäksi messuilla kerrottiin ajankohtaista tietoa opiskelumahdollisuuksista ja juuri meneillään olevasta yhteishausta.

Forssan yhteislyseossa opiskelevat messukävijät Miina Peltola ja Eveliina Karikytö kertovat, että messuista oli kerrottu koulussa ja tämän vuoksi hekin tulivat paikan päälle. Messut kuitenkin olivat tuttu tapahtuma jo edelliseltä kerralta.

-Täältä voi saada kesätöitä, joten siksi tulimme, Peltola sanoo.

-Minulla on työllisyysmessuista hyvä kokemus, sillä sain viime vuonna tapahtuman kautta kesätyön, Karikytö kertoo.

Työmahdollisuuksia kartoittamassa oli myös Jonna Salonen.

-Olen tällä hetkellä työttömänä ja ajattelin, että työllisyysmessut ovat hyvä sauma tavata työnantajia, Salonen kertoo.

Etukäteen Salosta kiinnosti etenkin kaksi tiettyä työnantajaa, joita ansioluettelo mukanaan messuille tullut Salonen lähestyikin. Nyt edessä on muutaman viikon jännitys, ennen kuin tietoa rekrytointien etenemisestä alkaa työnhakijalle tulla.

Osa messuille osallistuneista yrityksistä teki alustavia työhaastatteluja jo paikan päällä. Näin teki esimerkiksi Viherrakenne Jaakkola oy. Yrittäjä Mikko Jaakkola toteaa työllisyysmessujen olevan hyvä tapahtuma, johon yritys on osallistunut lähes joka vuosi.

-Olen siirtynyt käytäntöön, jossa tapaan meiltä työtä hakevat joko tänään täällä messuilla tai huomenna meidän yrityksessämme järjestettävässä omassa tapahtumassa, Jaakkola kertoo.

Kahden päivän aikana Jaakkola tapaa satakunta työnhakijaa. Kesätöitä hakevat nuoret lähestyvät Jaakkolaa työllisyysmessuilla, yrityksen tiloissa olevassa tapahtumassa taas paikalle tulee enemmän alan ihmisiä. Jaakkola tekee tapahtumissa alustavat haastattelut, ja niiden perusteella valitsee henkilöt varsinaiseen haastatteluun.

-Käytäntö säästää älyttömästi aikaa, kun tapahtumissa voin jo profiloida hakijoita ja miettiä, ovatko he sen tyyppisiä työntekijöitä, joita haen. Toki meille tulee netinkin kautta hakemuksia, mutta ihmisen persoonallisuus ei hakemuskirjeen ja valokuvan kautta välity niin kuin kasvokkain. Haen hyvää tyyppiä, joka haluaa kehittää itseään ja kerätä kokemusta.

-Tässä työssä pääsee tekemään käsillään ja saa nähdä kättensä jäljen, mutta pystyn tässä jo rehellisesti kertomaan, että kyse on fyysisistä ulkotöistä ja työmaat sijaitsevat Etelä-Suomen alueella. Aamut ovat aikaisia ja keikalla menee myöhään iltaan. Valttina on ollut se, ettei tienattuja rahoja ole ehtinyt kesällä käyttää. Moni on ollut tähän tyytyväinen, Jaakkola sanoo nauraen.

Työllisyysmessujen järjestäjinä toimivat Työvoitto – Forssan kaupungin työllisyyspalvelut, Ohjaamo Forssa sekä Hämeen TE-toimisto.

Messut järjestettiin näiden tahojen toimesta nyt toista kertaa. Aiemmin vastaavanlaisia tapahtumia on järjestetty Forssassa muiden järjestäjien toimesta. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti