Lounais-Häme

Ansion vauhti riittää sprinttiinkin, Haka-Risku naisten voittoon Suvi-illassa

Lähes hellekeli ja kotimatkalla vastainen tuuli verottivat hieman tulostasoa Forssan Suvi-illassa, mutta kovaa menoa Forssan ja Tammelan kaduilla silti nähtiin.

Miesten puolimaratonilla paras oli odotetusti 100 kilometrin SE-mies ja polkujuoksun MM-nelonen Henri Ansio. Finnish Marathon Runnersia edustava Ansio tarkkaili ensimmäisen kolmanneksen juoksusta suunnitelmiensa mukaisesti muiden kärkimiesten mukana, mutta seitsemän kilometrin jälkeen hän päätti lisätä vauhtia ja irtosi muista. Loppumatkan Ansio sai painella yksin, ja loppuajaksi hän kellotti 1.13,11, joka jäi minuutin verran hänen alkuperäistavoitteestaan.

– Lämpötilan ja vastatuulen takia tarkistin hieman tavoiteaikaani loppuviikosta. Ajattelin, että sellainen 1.14-1.15 on kelvollinen loppuaika, siihen nähden juoksu sujui hyvin. Lämpö ei juuri haitannut, mutta vastatuuli kyllä verotti aikaa, Ansio kertoi.

Ansiolla on päällä tiukka treenijakso, joten miehen jalat ovat tällä hetkellä hieman jumissa. Tällä viikolla Ansio on jo juossut 140 kilometriä ja sunnuntaina on tarkoitus juosta 20-30 kilometrin lenkki.

 

Ansio on juossut Suvi-illassa aiemmin kympin, muttei puolikasta. Yleisön kannustusta hän kehui vuolaasti.

– Etenkin tuohon vastatuulen yksin juostessa kannustuksesta sai henkistä apua. Kiva kun osa tuntee jo nimeltäkin, kiitteli muutaman kerran Hunnarin hapotuksen voittamassa käynyt mies.

Ansio nähtäneen taas heinäkuussa Hunnarin hapotuksessa.

– Se on yksi lempikisoistani. Reitillä on paljon korkeuseroja ja siinä tulee teknistä juoksua, sanoo viime vuosina yhä enemmän polkujuoksuun panostanut Ansio.

 

Naisten puolimaratonilla Vammalan seudun Voimaa edustava Minna Haka-Risku uusi viime vuoden voittonsa. Voittoaika 1.25,19 alittaa Haka-Riskun viime vuoden voittoajan.

– Silloin tilanteeni oli huonompi kuin nyt. Viime vuonna minulla oli jalkavaivoja, mutta tänä vuonna olen saanut olla pitkästä aikaa terveenä. Tänään alku sujui hyvin, mutta 14 kilometrin kohdalla tuntui, että olen ihan loppu. Himmasin siinä vähän vauhtia ja loppu sujui taas ok. Sellainen tasapaksu juoksu, en saanut ihan kaikkea itsestäni irti, Haka-Risku kuvaili juoksuaan.

Forssan Salaman Marko Vaittinen oli heti ensimmäisenä maalissa kyselemässä Haka-Riskun kuulumisia. Syykin selvisi, sillä Vaittinen on toiminut kolmisen viikkoa Haka-Riskun valmentajana.

– Marko on jo tuonut harjoitteluuni muutoksia. Olen vetänyt ehkä liiankin kovia treenejä ja nyt kun olen ollut terveenä, kilometrejäkin on tullut ehkä liikaa.

– Markon valmennuksessa tavoitteeni on alittaa syksyllä SM-maratonilla kolme tuntia, Haka-Risku kertoi.

Vaittisen oma kilpailu jäi kolmen kilometrin mittaiseksi.

– Yritin päästä mukaan kotikisoihin, mutta minulla on nyt niin pahat jalkavaivat, että pakko oli jättää kesken. Juoksemiseen tulee nyt taukoa, mutta korvaavia harjoituksia pystyn tekemään, Vaittinen harmitteli. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic