Lounais-Häme

Antiikillekin on paikkansa Rompetorilla

Rompetorilta saattaa löytyä mitä vain.

Viime vuosina esimerkiksi vanhat Jopo-polkupyörät, Tunturi-mopot ja Arabia-astiastot ovat olleet kuumaa tavaraa, kertoo tapahtumaa järjestävän Lions Club Forssan Timo Tuominen.

-Yleisesti vanhoilla merkkituotteilla on kova menekki, Tuominen sanoo.

Tuominen oli tyytyväinen Rompetorin tarjontaan tänä vuonna. Lippuja myytiin noin 1200, ja myyjiäkin oli noin 120. Samanlaisiin lukemiin päästiin viime vuonna, joka oli Rompetorin historian vilkkain.

Heikki Saarinen kuului vanhojen merkkituotteiden myyjiin. Saarinen harrastaa gramofoneja ja savikiekkoja, joita oli esillä köyliöläisen myyntipöydällä. Olipa myynnissä jopa fonografin rulliakin.

Savikiekkoharrastajia löytyy Suomesta Saarisen mukaan jonkin verran, fonografiharrastajia vielä vähemmän.

-Tänään on mennyt levyjä, mutta eivät kaikki ostajat ole keräilijöitä. ”Tavalliset ihmiset” ostavat niitä kuunteluun myös, Saarinen totesi.

Hämeenlinnalainen antiikkiharrastaja Virpi Kokkonen osti Saariselta yhden savikiekon. Kokkonen saapui Pilvenmäelle miehensä kanssa vanhalla Rover-autolla ja vintage-vaatteisiin pukeutuneena.

-Kiertelemme mieheni kanssa rompetoreja. Tänään on löytynyt ennen tätä Eino Leinon runokirja, Kokkonen kertoi hyväntuulisena.

Forssan Rompetorilta pariskunta ei etsi mitään erityistä, vaikka he Pilvenmäelle joka vuosi saapuvatkin. Yleisesti Kokkonen keräilee esimerkiksi antiikkia, sisustustuotteita ja vintage-vaatteita. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic