Antti Aalto ponnisti seitsemänneksi Wislan mäkikisassa - "On se merkki paremmasta"

Helsinki/Wisla
18.11.2018, 19:25

Urheilu-uutiset

Suomalainen mäkihyppy on vaeltanut vuosikausia varjojen laaksossa, mutta maailmancupkausi 2018-2019 alkoi valonpilkahduksella marraskuiseen pimeyteen. Antti Aalto hyppäsi kauden avauskisassa Puolan Wislassa seitsemänneksi, eikä hänen äänestään olisi kisan jälkeen voinut aavistaa, että tätä ennen Aallon uran paras sijoitus maailmancupin henkilökohtaisessa kisassa oli 26:s tila marraskuussa 2017 Kuusamossa.
– Ei tavoitteet sinällään tästä muuttuneet. Tavoite on, että pystyn pitämään tasoni läpi kauden. Sillä pääsee aika pitkälle, Aalto kertoi puhelimitse.
Edellinen kymmenen parhaan joukkoon maailmancupin kisassa sijoittunut suomalainen mäkimies oli Lauri Asikainen, joka hyppäsi joulukuussa 2015 Lillehammerissa seitsemänneksi.
– On tämä merkki paremmasta. Ja treeneissä olemme nähneet, etteivät muut ole kovin kaukana. Ei se ihmeitä vaadi, Suomen päävalmentajana aloittanut Lauri Hakola sanoi.
Aalto oli jo karsinnassa seitsemäs, ja päävalmentajalle maailmancupin avausviikonloppu oli ennen kaikkea merkki siitä, ettei kärkikymmenikköön murtautuminen vaadi puskemista.
– Antin hyppääminen on koko ajan täällä ollut luonnollista ja rentoa. Perustekniikka näyttää olevan kunnossa ja se riittää, Hakola sanoi.
Aalto oli samaa mieltä.
– Keskityin omiin perusasioihin hyppäämisessä. Kesällä tein paljon hommia ja nyt olen pystynyt säilyttämään sen tason.

”Keskityin perusasioihin”

Aalto hyppäsi ensimmäisellä kilpailuhypyllään Wislan HS 134 -mäestä 123 metriä ja oli viidentenä.
– Ensimmäinen hyppy oli ihan ok teknisesti, mutta olosuhde oli ilmeisesti aika hankala, mutta sain sen kantamaan kummun yli. Toinen hyppy tuntui hyvältä. Teknisesti molemmat olivat aika samanlaisia, Aalto arvioi.
Ennen toista hyppyään Aalto kertoi pyrkineensä säilyttämään rauhallisuutensa. Se onnistui, ja toinen hyppy kantoi 127 metriä.
– Olin rauhakseltaan ja pyrin samanlaiseen suoritukseen. Keskityin perusasioihin. Tärkeintä on saada laskuasento heti valmiiksi ja jäädä sitten odottamaan hyppyrin keulaa.
Kisan voitti Venäjän Jevgeni Klimov. Toinen oli Saksan Stephan Leyhe ja kolmas Japanin Ryoyu Kobayashi.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic