Lounais-Häme

Antti Niemi kokoaa yritysyhteisöä Forssassa

Yli 30 vuoden yrityskonsultointiuran Mercuri Internationalin palveluksessa tehnyt Antti Niemi haluaa olla mukana kehittämässä pienyritysten mahdollisuuksia Forssassa.

Hän etsii palkkatyöstä vapautuneena ammattilaisena nyt yrittäjiä toimimaan yhteisissä tiloissa Forssan Lehden entisiin toimitiloihin Esko Aaltosen katu 2:n kolmanteen kerrokseen.

Tiloja vuokraa edullisesti Forssa Print oy ja tiloissa toimii myös lounasravintola.

Niemen ideana on se, että eri alojen pienyrityksen voisivat verkostoitua ja hän voisi tarjota yrittäjille sparrausta yrityksen kehittämiseen.

-Forssassa on runsaasti vapaita toimitiloja yrityksille. Meidän tallissa yrityksillä olisi mahdollisuus myös todelliseen verkostoitumiseen. Tämä on enemmän kuin pelkkien toimitilojen tarjoaminen. Haastan nyt halukkaat kandidaatit suunnittelemaan ja toteuttamaan uudenlaista yritysyhteisöä.

-Itse en ole tässä mukana konsultointipalkkioita metsästämässä vaan auttaakseni seutukunnan elinvoiman nostamisessa, kun konsulttiuraa ei vaan saa kerralla mitenkään poikki, Niemi sanoo.

Niemen mukaan kysymykseen voisivat tulla esimerkiksi tilitoimistot, mainostoimistot, erilaiset sisällöntuottajat, kulttuurialan toimijat ja tapahtumien järjestäjät. Listaan voisi lisätä kiinteistönvälittäjät, taloushallinnon osaajat ja juristit. Nykyteknologia antaa mahdollisuuden hyvin monenlaisille toimijoille toimia tiloissa itsenäisesti ja osana verkostoa.

Niemi kaavailee, että hän voisi tarjota yrityksille sparrausapua mm. asiakaspalvelun parantamisessa tai palvelukonseptin rakentamisessa. Niemi on vakuuttunut siitä, että pienyritykset saavat tahoillaan enemmän aikaan, kun taustalta löytyy toimiva verkosto, jonka kautta voidaan hyödyntää luovuutta ja ideointia.

Alkukesän aikana on tarkoitus kartoittaa idean kiinnostavuutta. Koulutus ja verkoston rakentaminen alkaa heti, kun sopiva ryhmä saadaan kokoon. Sen koko voisi olla 2-7 kiinnostunutta. Yritysyhteisö voitaisiin perustaa jo ensi kuussa ja sen pelisäännöt kirkastuisivat elokuussa.

-Toiminta voisi olla täydessä käynnissä jo ensi syyskuussa, Niemi sanoo. Niemi on tiloihin ja koulutukseen liittyvien kysymysten lisäksi valmis auttamaan myös esimerkiksi toiminimen tai yrityksen perustamiseen liittyvissä kysymyksissä.

Niemellä itsellään on ollut toimitilat kiinteistössä Forssan Lehden entisen päätoimittajan Kari Grahnin työhuoneessa muutaman kuukauden. Tänä aikana tyhjiä tiloja katsellessa idea on kirkastunut. Niemi työskentelee hankkeessa oman yrityksensä Art Tsydeemin kautta, jonka hän perusti Tampereen Pispalassa toimineen taidekaupan pyörittämiseen vuonna 2005.

Yritys käy edelleen myös taidekauppaa. Niemen lisäksi yrityksen omistajina ovat tyttäret Krista, Tiia ja Lotte. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic