Lounais-Häme

Anttila Forssassa: kikystä tunnustusta palkansaajille

Kansanedustaja Sirkka-Liisa Anttila (kesk.) kiitteli Sipilän hallituksen talous- ja työllisyyspolitiikkaa puhuessaan vappupäivänä Forssassa.

-Pääministeri Sipilän hallituksen talous- ja työllisyyspolitiikka yhdessä kiky-sopimuksen kanssa on antanut työn oikeuden eli työpaikan lähes 100 000 työttömälle. Yhdessä tekeminen on tuottanut tulosta. Kymmenen vuoden velaksi eläminen on loppumassa, Anttila totesi.

Uusia työpaikkoja syntyy Anttilan mukaan koko ajan lisää, ja ongelmana on jo työvoimapula joillakin aloilla.

-Samalla on annettava tunnustus palkansaajalle, jotka kiky-sopimuksessa ottivat omaa vastuuta työn kustannuksista. Yhdessä on Suomen talous saatu kasvu-uralle, velkaantuminen on taittumassa. 10 vuotta velkarahalla jatkunut eläminen on loppumassa, Anttila kiittää.

Anttilan mukaan Suomi on menestynyt ennen muuta kyvyllä sopia yhdessä asioista. Sopimusyhteiskunta on tuonut ennustettavuutta ja vakaamman toimintaympäristön.

Hän muistuttaa kuitenkin globaalin maailman haasteista.

-Viennistä merkittävästi riippuvaisen Suomen pitää jatkossa entistä herkemmin seurata kilpailijamaissa toimivien yritysten toimintaympäristöä. On seurattava tarkkaan kilpailijamaiden teollisuus- ja veropolitiikkaa, Anttila sanoo. FL

 

 

 

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti