Lounais-Häme

Anttila: Myös oppositio- ja työmarkkinajohdon avattava omistuksiaan

 

Forssalainen kansanedustaja Sirkka-Liisa Anttila (kesk.) esittää, että myös muut puoluejohtajat avaisivat mahdollisia omistuksiaan pääministeri Juha Sipilän tavoin.

-Päätöksenteon avoimuuden ja läpinäkyvyyden vahvistamiseksi olisi perusteltua, että myös muut puolueiden puheenjohtajat toimisivat samoin, Anttila toteaa.

Vaikka SDP:n, Vihreiden, Vasemmistoliiton, RKP:n ja Kristillisdemokraattien puheenjohtajat eivät tällä hetkellä ole valtioneuvoston jäseniä, tulevaisuudessa he voivat olla hallitusvallan käyttäjiä.

-Siksi myös oppositiojohtajien olisi tärkeää avata omistuksiaan ajoissa, Anttila sanoo.

Anttila esittää, että puoluejohtajien lisäksi myös keskeisimmät työmarkkinakeskusjärjestö- ja liittojohtajat sekä työnantaja- että työntekijäpuolella avaisivat oma-aloitteisesti mahdollisia omistuksiaan sekä järjestöjensä taloutta.

-Työmarkkinajohtajat eivät ole vaaleilla valittuja päättäjiä, mutta suomalaisessa yhteiskunnassa he edustamineen organisaatioineen käyttävät merkittävää valtaa. Jotta päätöksenteko olisi kautta linjan mahdollisimman avointa ja läpinäkyvää, myös näiden päättäjien soisi ottavan esimerkkiä pääministeristä.

 

Uusimmat

Fingerpori

comic