Lounais-Häme

Anttila pitäisi solidaarisuusveron ennallaan

Kansanedustaja Sirkka-Liisa Anttila (kesk.) ei ole mielissään valtiovarainministeriön esityksestä, jossa solidaarisuusveron alaraja nostettaisiin takaisin 90 000 euroon.

Vuonna 2015 päätettiin, että solidaarisuusveron alaraja lasketaan vuoden 2017 loppuun saakka 72 300 euroon. Anttilan mukaan nyt ei ole oikea aika palata vanhaan rajaan.

-Se on täysiin väärä viesti työmarkkinoille. Kun muilta vaaditaan vastaantuloa, pitää hyvätuloisten edes jotenkin olla mukana.

Anttila keskittäisi huomion pieni- ja keskituloisten asemaan ja nostaa esimerkiksi takuueläkkeen korotuksen noin 50 eurolla.

-Ei voi olla niin, että vanhukset joutuvat arpomaan ruuan ja lääkkeiden välillä, rahojen loppuessa kesken. Suomi ei ole kunnossa, jos heikommista ei pidetä huolta.

Anttilan mukaan budjettiriihessä olisi päätettävä myös työelämän uudistamisen aloittamisesta siten, että jatkossa on helpompaa yhteensovittaa perhe- ja työelämä. Tämä tarkoittaa perheiden erilaisten elämäntilainteiden ymmärtämistä ja osa-aikatyön helpottamista.

Anttila huomauttaa myös, että päätöksillä on edelleen huolehdittava Suomen kilpailukyvystä, jotta positiivinen talous- ja työllisyyskehitys sekä yrittämisen edellytykset eivät vaarannu. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic