Lounais-Häme

"Olen nauttinut työstäni suunnattomasti" – Sirkka-Liisa Anttila piti jäähyväispuheen Euroopan neuvostossa

Sirkka-Liisa Anttila on varapuhemies- ja ministerivuosiaan lukuun ottamatta työskennellyt koko ajan Euroopan neuvostossa.
Sirkka-Liisa Anttila toivoo, että vastakkainasettelun ja kärjistämisen sijaan yhteisiin ongelmiin etsitään ratkaisuja. Arkistokuva. Kuva: Lassi Puhtimäki
Sirkka-Liisa Anttila toivoo, että vastakkainasettelun ja kärjistämisen sijaan yhteisiin ongelmiin etsitään ratkaisuja. Arkistokuva. Kuva: Lassi Puhtimäki

Euroopan neuvoston parlamentaarisen yleiskokouksen Suomen valtuuskunnan varapuheenjohtaja, kansanedustaja Sirkka-Liisa Anttila (kesk.) korosti Euroopan neuvoston ainutlaatuista roolia demokratian, ihmisoikeuksien ja oikeusvaltion puolustajana puhuessaan yleiskokouksen istunnossa tiistaina. Anttila piti jäähyväispuheensa Euroopan neuvostossa.

Istunnon aiheena oli YK:n kestävän kehityksen Agenda 2030, jonka tavoitteet ovat yhteneväiset Euroopan neuvoston arvojen kanssa.

– Euroopan neuvoston vahvuus ovat jäsenvaltioita velvoittavat sopimukset ja ainutlaatuinen monitorointijärjestelmä, jonka avulla jäsenvelvoitteiden toteutumista seurataan säännöllisesti. Tarvitsemme kuitenkin vielä uusia työkaluja niihin valitettaviin tilanteisiin, joissa jäsenmaat eivät aidosti kunnioita ja noudata perusarvojamme, hän totesi.

Suomi liittyi Euroopan neuvoston jäseneksi 30 vuotta sitten. Forssalainen Anttila oli mukana ensimmäisessä valtuuskunnassa, jonka eduskunta yleiskokoukseen vuonna 1989 nimitti ja hän on varapuhemies- ja ministerivuosiaan lukuun ottamatta työskennellyt koko ajan Euroopan neuvostossa.

– Olen nauttinut työstäni suunnattomasti. Teiltä tänne jääviltä toivon, että vastakkainasettelun ja kärjistämisen sijaan etsisitte ratkaisuja yhteisiin ongelmiin. Tarvitsemme lisää diplomatiaa, sovittelua ja yhteistyötä sekä Euroopan neuvoston jäsenmaiden että yleiskokouksen poliittisten ryhmien välillä. Etenkin poliittisten ryhmien pitäisi nyt ottaa vahvempi rooli ratkaisujen etsimisessä. FL

Lue myös: Sirkka-Liisa Anttila hyvästelee eduskunnan: “Kiitollisena katson menneitä, elämäni rikkaimpia vuosia”

Uusimmat

Näkoislehti

25.5.2020

Fingerpori

comic