Lounais-Häme

Anttila puolusti demokratiaa Strasbourgissa

Euroopan neuvoston Suomen valtuuskunnan varapuheenjohtaja, kansanedustaja Sirkka-Liisa Anttila (kesk.) on huolissaan kansalaisjärjestöjen toiminnan rajoittamisesta Euroopan neuvoston jäsenmaissa.

-Olemme nyt vedenjakajalla, kun monet vaikutusvaltaiset johtajat näyttävät pitävän kansalaisjärjestöjä vihollisinaan, vaikka järjestöt edistäisivät sellaisia yleisesti hyväksyttyjä asioita kuten demokratiaa ja naisten oikeuksia, tai puhuisivat korruptiota vastaan, Anttila totesi puhuessaan Euroopan neuvoston parlamentaarisen yleiskokouksen istunnossa keskiviikkona.

Yleiskokouksen käsittelyssä oli raportti, jossa tarkasteltiin kansalaisyhteiskunnan ja kansalaisjärjestöjen tilannetta yleisesti ja erityisesti Venäjällä, Azerbaidžanissa, Turkissa ja Unkarissa. Huomioita esitetään myös toimista Irlannissa, Moldovassa, Puolassa, Romaniassa ja Ukrainassa.

-Arabikevät oli esimerkki siitä, kuinka vallanpitäjät alkoivat rajoittaa kansalaistensa sananvapautta sekä kokoontumis- ja yhdistymisvapauksia. Sen sijaan, että hallitukset näin toimien olisivat osoittaneet voimaa ja lujuutta, ne mielestäni paljastivat, miten heikkoja ne ovat. Vahva ja vakaa valtio antavat äänen myös heikommassa asemassa oleville ja ottaa heidät mukaan yhteiskunnan rakentamiseen, Anttila totesi

Anttila korosti, että kansalaisjärjestöt ovat tärkeä linkki hallinnon ja kansalaisten välillä.

-Ilman toimivaa kansalaisyhteiskuntaa ja kansalaisjärjestöjä hallitukset ajautuvat irti kansalaisista, joita heidän demokraattisissa valtioissa kuuluisi edustaa, hän varoitti. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic