Lounais-Häme

Anttila tyrmistyi johtajien tuloista

 

Kansanedustaja Sirkka-Liisa Anttila (kesk.) on tyrmistynyt pörssiyhtiöiden johtajien palkkakehityksestä ja etujen määrästä.

Hänen mielestään ei ole oikein, että samaan aikaan, kun yritetään saada aikaan yhteiskuntasopimusta, johtajien palkat sen kuin nousevat.

Anttila viittaa Helsingin Sanomien julkaisemiin tietoihin johtajien palkkojen ja bonusten kehityksestä.

-Valitettavasti elinkeinoelämän eliitti tuntuu erkanevan yhä nopeammin siitä todellisuudesta, missä Suomi ja tavalliset suomalaiset joutuvat sinnittelemään, Anttila sanoo.

Suurten pörssiyhtiöiden johtajien palkat ja bonukset kasvoivat 3,5 prosenttia viime vuonna.  Palkkojen nousu oli yli kolminkertainen verrattuna tavalliseen palkansaajaan. Keskimäärin pörssiyhtiön johtaja ansaitsi viime vuonna palkkaa ja bonuksia noin 1,1 miljoonaa euroa.

Etujen määrä on viimeksi noussut yhtä paljon vuonna 2005.

Anttilan mukaan suomalainen yhteiskunta on viime vuosina tullut elinkeinoelämää vastaan, jotta se investoisi ja loisi työpaikkoja Suomeen.

-Tätä vastaantuloa ei ole tarkoitettu kohtuuttomiin palkkoihin ja bonuksiin.

Hänen mielestään ei voi olla niin, että samaan aikaan kun muut suomalaiset joutuvat tinkimään kaikesta, yritysjohtajat haalivat itselleen hulppeita taloudellisia etuja.

-Elinkeinoelämältä on oikeus odottaa ja suorastaan vaatia samaa joukkuehenkeä kuin muilta. 

Anttila odottaa, että EK tuomitsisi pikaisesti kohtuuttomat palkat ja bonukset.

-Näin ei voi jatkua. Suurten pörssiyhtiöiden johdossa on korkea aika mennä peilin eteen, Anttila puuskahtaa. FL

 

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti