Lounais-Häme

Anu Penttinen ja Mari Korpikaivo pyörittävät Kahvila + Keittiö Sylviä sekä vielä huhtikuussa avautuvaa Kylähotelli Tyyneä

Kaikkien Nuutajärvellä liikkuvien iloksi Kylähotelli Tyyne avaa ovensa ennen vappua. Tyynen ja Kahvila + Keittiö Sylvin yrittäjä Anu Penttisen mukaan tavoitteena on saada Tyyne avattua 27. huhtikuuta.

-Voi olla, että remontti on vielä siinä vaiheessa hieman kesken. Virallisia avajaisia vietetään toukokuussa. Kahdeksasta huoneesta kunnostetaan lattiasta kattoon tässä vaiheessa neljä ja myös käytävä remontoidaan. Niitä huoneita, joita ei nyt kunnosteta, voi vuokrata edullisempaan hintaan, Penttinen kertoo.

 

Sylvin ja Tyynen omistussuhteissa tapahtui muutoksia. Penttinen omisti aiemmin yrityksistä 49 prosenttia, Nuutajärven Lasikylän kulttuurisäätiö 51 prosenttia. Nyt Penttinen on enemmistöomistaja ja vähemmistöosakkaaksi tuli Urjalassa K-kauppiaana tunnettu Mari Korpikaivo.

-Yhdellä sanalla syynä mukaan lähtöön oli houkuttelevuus. Janoan onnistumisia enkä lannistu pienestä. Olen koko ikäni asunut Urjalassa ja minulla on kuntaan vahva usko. Näen, että Nuutajärvi kasvaa ja kehittyy ja haluan olla osa sitä kehitystä, Korpikaivo sanoo.

Kahden kaupan pyörittäminen on edelleen Korpikaivon pääbisnes, joten häntä näkyy harvemmin Sylvissä tai Tyynessä. Korpikaivon rooli yrityksessä kohdistuu enemmän paperitöihin sekä suunnitteluun, Penttinen vastaa yritysten käytännön töistä. Apuna keittiössä ovat Elina Uusitalo ja Laura Viitanen, lisäksi salin puolella on tuntityöntekijöitä. Tyynen osalta järjestelyt ovat vielä harkinnassa.

-Luulin olevani idearikas, mutta Anu on todella luova ihminen. Hänellä on ideoita ja jopa rohkeita suunnitelmia vielä enemmän kuin minulla. Sekin luo vahvaa uskoa tulevaisuuteen, Korpikaivo toteaa.

 

Kaksikko keskittää parhaillaan voimansa siihen, että Tyyne saadaan auki ennen vappua. Ideoita Penttisellä on ja niiden toteuttamista helpottaa se, että ravintola ja hotelli ovat nyt kaksikon omistuksessa. Kiinteistöt omistaa edelleen säätiön perustama Nuutajärven Pruuki kiinteistö oy.

Penttinen kuitenkin kertoo, että brunssit ovat olleet koko ajan loppuunmyytyjä, viime kerralla jopa kaksi kattausta. Brunsseja on järjestetty kerran kuussa, mutta nyt niiden tiuhentamista harkitaan.

-Tiloissamme on jo järjestetty musiikkitapahtumia. Nyt ajatus on järjestää niitä itsekin ja muutakin extraa on luvassa, Penttinen sanoo.

Hänet tunnetaan parhaiten lasitaitelijana ja muotoilijana. Sylvin ja Tyynen kiireiden takia hän ei ole puhaltanut lasia sitten viime vuoden tammikuun, mutta kesän aikana sekin pitää aikatauluihin sovittaa.

-Sain tiistaina isomman tilauksen, teen 100 kappaleen sarjan pieni, uniikkeja esineitä. Se vaatii vielä paljon esivalmisteluja, inspiraatio tulee sitten materiaalien myötä. Heinäkuun alussa pitäisi olla valmista. Pari päivää viikosta pitäisi irrottaa lasinpuhallukselle. Kun haluaa, aikaa kyllä löytyy. FL

 

 

Uusimmat

Fingerpori

comic