Lounais-Häme Somero

Ärhäkkä Leijona raapi murskavoiton Somerolta

Voiman tehot ennätysmies Vocan varassa.
Geziom Voca teki Voiman kaikki osumat lauantaina Leijonia vastaan. Kuva: Lassi Puhtimäki

Akaalainen Leijona Futsal kävi eilen antamassa Someron Voima Futsalille oppitunnin lajin hienouksista kun joukkueet palasivat maaottelutauolta liigapeleihin.

Vierasjoukkueen salama-alku, kaksi maalia heti ensimmäisellä peliminuutilla, oli sellainen tainnutus somerolaisille, että nämä eivät toipuneet siitä koko pelin aikana. SoVon kuluvan kauden rumin tappio kirjattiin maalein 4-10 (2-6).

Sovolaiset olivat vielä hämillään kahdesta nopeasta takaiskusta, kun kolmaskin syntyi vajaan kolmen peliminuutin kohdalla. Tämän jälkeen isännätkin saivat maalitilinsä auki ja jahtasivat kovalla sykkeellä lisäkavennusta, kunnes Leijona raapaisi taas kaksi kertaa tuhoisasti ja karkasi 5-1 johtoon.

– Olihan se pelin alku meille niin katastrofaalinen, että sen jälkeen emme päässet missään vaiheessa kunnolla peliin mukaan. Fokus katosi pelaamisesta ja siirtyi toisarvoisiin asioihin, kuten erotuomareille naputtamiseen, SoVo Futsalin manageri Jarkko Ihalainen havaitsi.

Tauon jälkeen kotijoukkueen oli vielä aikomus päästä peliin mukaan nopealla kavennusmaalilla, mutta maali- ja pistenälkäinen Leijona hautasi moiset haaveet karkaamalla toisen jakson yhdeksäntoista sekunnin kohdalla viiden maalin johtoon.

Edelleen runkosarjan kakkossijasta kamppaileva Leijona Futsal oli tasaisen kova kokonaisuus. Maalivahtipelissä nuori Kasper Kangas päihitti vastapäädyssä muutaman helponnäköisen vedon selkänsä taakse päästäneet SoVon Marko Laaksosen ja hänen tilalleen jo avausjaksolla tulleen Joonas Puolamäen.

Vierailta löytyi tulivoimaa laajalta rintamalta, niin että peräti neljä miestä latoi kaksi osumaa ja kaksi muuta yhden mieheen.

SoVon tehot olivat, taas kerran, aivan liiaksi yhden miehen harteilla: Gezim Voca vastasi joukkueensa kaikista neljästä maalista. Samalla Voca tuli jo hyvissä ajoin ennen runkosarjan päättymistä tehneeksi Futsal-Liigan yhden runkosarjakauden maaliennätyksen.

Kauden kaikissa pelaamissaan otteluissa viimeistelyssä onnistuneen Vocan tilillä on nyt 38 maalia, eli kaksi enemmän mihin seurakaveri Arber Istrefi pystyi ennätyskaudellaan kolme vuotta sitten. Istrefin nimissä oleva runkosarjan tehopiste-ennätys on Vocalta enää kolmen pinnan päässä.

– Eipä tuo ennätys paljon mieltä lämmitä, kun joukkueena emme saaneet yhtään sarjapistettä. No, parempi peli sitten huomenna Tampereella, Voca kommentoi.

Toinenkin tilastoihme somerolaisjoukkueesta eilen löytyi. Siitä vastasi kierroksesta toiseen pohjapelaajan roolissa otteissaan varmistuva ensimmäisen kauden liigapelaaja, 22-vuotias Eetu Kauria.

Turkulainen pelasi reilusti yli puolet ottelusta ja oli kentällä kolmesti oman joukkueen maalatessa, mutta vain yhden kerran akaalaisten maalin syntyhetkellä.

SoVon Mohammad Ahmadi lensi avausjaksolla suihkuun suoran punaisen kortin saattelemana, mikä tietää hänelle kahden ottelun pelikieltoa.

– Terveet pelaajat alkavat käydä vähiin, mutta toiveissa on, että sunnuntain Tampereen peliin saamme mukaan Karjalaisen Pekan ja Xhevdet Gelan, Ihalainen ennakoi tämän päiväistä ”kuuden pisteen” kamppailua Ilves FS:a vastaan.

SoVo ja Ilves ovat sarjataulukossa pisteen välein sijoilla viisi ja kuusi. Vain kärkipään ryhmiä runkosarjan päätöskierroksilla kohtaava SoVo tarvitsisi tästä pelistä ehdottomasti voiton, säilyttääkseen realistisen mahdollisuuden pudotuspelien avauskierroksen kotietuun. FL

Uusimmat

Näkoislehti

25.5.2020

Fingerpori

comic