Lounais-Häme

Arja Lehmuskallio Ypäjältä kerää kokemuksia, tänään missikisoista - "Elämä kannattaa elää viimeiseen päivään asti"

Arja Lehmuskallio nauttii heittäytymisestä uusiin kokemuksiin. Tänä iltana hän osallistuu seniorimissikisan finaaliin. Kuva: Tapio Tuomela
Arja Lehmuskallio nauttii heittäytymisestä uusiin kokemuksiin. Perjantaina hän testari rajojaan seniorimissikisan finaalissa. Kuva: Tapio Tuomela

Ypäjäläinen Arja Lehmuskallio kisaa tänään perjantaina Suomen Seniorimissikilpailun finaalissa. Missitaustaa Lehmuskalliolla ei ole, mutta elämänrohkeutta kyllä.

– En edes ole katsonut missikisoja, vaan olen aina arvostellut niitä karjamarkkinoina. Tähän lähdin ihan vahingossa, yllytyshullu ja kokeilunhaluinen kun olen, Lehmuskallio kertoo.

Missikilpailuun Lehmuskallio päätyi, kun hän oli aikeissa osallistua karaokekisaan Koskenniskassa Forssassa.

– Siellä oli ihan ammattitasoisia laulajia mukana, joten päätin jättää sen väliin. Väliaikaohjelmana oli missikisan semifinaali ja päätin mennä siihen mukaan. Otin maljakosta kukan korvan taa somistukseksi ja pääsin jatkoon.

Sohvannurkkaan ei kannata jäädä

Lehmuskallio ei nouse missiestradille voittaakseen, vaan ollakseen mukana ja saadakseen uuden kokemuksen.

– Olen kohta 70 vuotta ja ajattelen niin, että parasta vanhuutta on mennä, osallistua ja kokea kaikenlaista uutta. Jos jäisi vaan sohvannurkkaan odottamaan aterialautasta, tylsistyisi.

Hän haluaa myös tuoda kisassa esiin elämännälkäistä filosofiaansa; vanheneminen ei tarkoita elämisen lopettamista.

– Elämä kannattaa elää siihen viimeiseen päivään asti, hän muistuttaa.

Lehmuskallio kannustaakin ikääntyviä lähtemään liikkeelle, uusiin harrastuksiin ja ihmisten pariin. Hänelle tärkeä paikka on Jokiläänin kansalaisopisto ja sen eri ryhmät.

– Liikkeelle lähtemällä ja harrastamalla varmistaa sen, että on muistoja muisteltavaksi ja tarinoita kerrottavaksi, kun se aika koittaa, että ei enää jaksa osallistua.

”Koko ajan ihan pihalla”

Lehmuskallio muutti Ypäjälle puolisonsa kanssa kymmenisen vuotta sitten pääkaupunkiseudulta. Tavoitteena oli viettää aktiivisia eläkepäiviä rauhallisessa ja puhtaassa ympäristössä.

Ja sellaista elämä on ollut.

– Olen oikeastaan koko ajan ihan pihalla, sillä nautin puutarhatöistä ja puhtaasta luonnosta, hän nauraa.

Ypäjäläinen Arja Lehmuskallio pistäytyi ennen kisaa kampaajalla Forssassa, jossa Emilia Rantanen teki missikampauksen. Kuva: Tapio Tuomela
Ypäjäläinen Arja Lehmuskallio pistäytyi ennen kisaa kampaajalla Forssassa, jossa Emilia Rantanen teki missikampauksen. Kuva: Tapio Tuomela

Missillä tulee olla positiivinen asenne

lllan finaaliin Lehmuskallio on varautunut käymällä kampaajalla, miettimällä itselleen tärkeitä teemoja missikysymyksiä varten ja valitsemalla huolella asut.

Lehmuskallio aikoo yllättää vapaa-ajanasun kierroksella.

– Pukeudun silloin mehiläishoitajan asuun. Olen kouluttautunut Mustialassa ammattiin, mutta pesienhoito on nyt jäänyt.

Seniorimissi-kilpailussa etsitään luonnollisen kaunista naista ja virallisia pituus- tai painorajoja kilpailuun osallistumiselle ei ole. Tuomaristo etsii missiksi naista, jolla on terveet elämäntavat, positiivinen asenne ja esiintymiskykyä.

Lehmuskallion kilpakumppaneita ovat Margit Mustonen, Lahti, Armi Tanskanen, Ylöjärvi, Satu Haavisto, Kaarina, Liisa Kytöviita, Ikaalinen, Sisko Linnajärvi, Jyväskylä, Eija Tommola, Asikkala, Soile Kaurala, Espoo, Helli Uusitalo, Loimaa, Raija Reininranta,Tuusula ja Tarja Kärkkäinen, Järvenpää.

Suomen Seniorimissikilpailun finaali käydään tänään alkaen kello 21 Hotelli Tallukassa Vääksyssä.

Uusimmat

Näkoislehti

2.7.2020

Fingerpori

comic