Lounais-Häme Hämeenlinna

Arki jatkuu Teneriffan koronakaranteenin jälkeen – Hämeenlinnalaisen Pirjo Ervasti-Saksalan mukaan karanteeni ei jättänyt pelkoa

Hämeenlinnalainen Pirjo Ervasti-Saksala kertoo, ettei karanteeni jättänyt pelkoa. Suomalaisturistit pääsivät pois karanteenihotellista odotettua aiemmin.
Arkistokuva Costa Adeje Palace -hotellin alueellta Kuva: Pirjo Ervasti-Saksala.

Teneriffalla hotellikaranteeniin joutunut hämeenlinnalainen Pirjo Ervasti-Saksala perheineen on palannut kotiinsa.

Suomalaiset pääsivät lähtemään karanteenihotellista viikonloppuna. Lento Suomeen laskeutui myöhään lauantai-iltana.

– Paikanpäällä meillä ei ollut mitään hätää tai ongelmaa. Saimme ruokaa ja ottaa aurinkoa ja uida. Erona normaaliin turistielämään oli se, ettemme päässeet hotellin alueelta pois, Ervasti-Saksala kertoo.

Karanteeni loppui odotettua aiemmin, sillä eristyksen oli aluksi tarkoitus kestää tiistaihin asti.

Lisäohjeistusta karanteenihotellin asukkaille ei kotimatkaa varten tullut. Ainoastaan kehotus välttää suuria tapahtumia ja huolehtia käsien hygieniasta.

Ervasti-Saksala kertoo, ettei karanteeni aiheuttanut ansionmenetyksiä työn puolesta. Matkoista ja asumisesta aiheutuvat kulut jäivät Ervasti-Saksalan ymmärryksen mukaan matkatoimiston kontolle.

Viruskaranteeni ei Ervasti-Saksalan mukaan jättänyt myöskään takaraivoon pelkoa epidemiasta.

– Toki, kun seuraa uutisointia uusista tartuntatapauksista, niin pyrkii välttämään massatapahtumia. Arki menee elellen hiljaiseloa kotona ja käyden töissä, mutta pelkotilaa ei jäänyt. FL

Uusimmat

Näkoislehti

8.7.2020

Fingerpori

comic