Lounais-Häme Forssa

Armantilla sujuu Saksankadun alussa Forssassa – yritys juhlii 25 vuottaan

Forssassa Saksankadun alussa toimiva Armantti oy:n myymälä on melkoinen työkalujen, työasujen ja suojainten erikoisliike.
Armi ja Antti Alasentien (vas.) tiimiin Armantissa kuuluvat Topi Leino, Anssi Alasentie, Matti Mertanen, Vesa Kiiskinen, Janne Hakala ja Juha-Matti Mikkola. Yritys on kasvanut 25 vuodessa melkoisesti. Liikevaihtoa kertyy tänä vuonna noin 1,7 miljoonaa euroa.

Armantilla on takanaan neljännesvuosisata monipuolista kaupankäyntiä. Liiketilat ovat vaihtuneet mutta perustajakaksikko Armi ja Antti Alasentie on pysynyt mukana alusta alkaen.

Alasentiet perustivat Armantin vuoden 1993 elokuussa. Aluksi Armantti toimi Forssan Tapetti ja Värin tiloissa Aleksinkadulla Sortohaassa noin 40 neliömetrin tiloissa. Muutaman vuoden jälkeen yritys muutti Lepistönkadulle, jossa tilat kasvoivat jo noin 800 neliömetriin. Vuoden 2011 huhtikuusta Armantti on toiminut omissa tiloissa Saksankadun alussa. Kiinteistön omistaa AXSU Center oy, jonka omistavat Armantti oy sekä Alasentien perhe. AXSU Centerissä on tilaa noin 3 600 neliömetriä.

– Armantti sijaitsee hyvällä paikalla Forssassa. Meidän pihaan on helppo ajaa, Antti Alasentie sanoo.

Armantti tukeutuu palvelutarjonnassaan tunnettuihin tuotemerkkeihin kuten Makita, Bosch, Festool, Flex, Sievin Jalkine, Jalas, Haix, Wallius, Migatronic, Pezl, Helly Hansen, Snickers, Blåkläder, Fridstads ja L-Brador. Liikkeestä löytyy työkoneiden ja sähkötyökalujen laajan valikoiman lisäksi työasuja ja suojaimia. Valikoimaan kuuluu myös led-valaisimia.

Armantti on rakentanut palvelukokonaisuuksia mm. konepaja- ja rakennusteollisuuden yrityksille. Armantin liikevaihdosta yli 60 prosenttia kertyykin teollisuutta palvelevasta kaupasta, johon kuuluvat niin hitsauslangat, -kaasut kuin myös esimerkiksi konenaulat.

Palvelukonseptien luominen edellyttää hyvää henkilökunnan osaamista, tuotetuntemusta sekä jalkautumista kentälle.

Myymälä palvelee niin tukku- kuin vähittäisasiakkaita, ja yrityksen palveluksessa on kuusi henkilöä. Myös Alasentien perheen poika Anssi on yrityksen palveluksessa vastaten laajenevasta verkkokaupasta.

Armantti oli ensimmäisiä forssalaisia yrityksiä, joka perusti verkkokaupan. Alkuvuosina verkkokaupassa tapahtumat olivat vähissä mutta nykyisin verkkokauppa kehittyy alalla nopeasti ja on tärkeä osa liiketoimintaa.

Armi Alasentie on ollut Armantin toimitusjohtajana koko yrityksen olemassaolon ajan. Armi on työskennellyt muutaman vuoden kokopäiväisesti yrityksessä. Aiemmin hän teki pitkän uran Kohon Kaukjärven mailatehtaan vientiryhmässä.

– Antti on visionääri ja minä vastaan yrityksen toiminnasta ja luvuista, Armi Alasentie sanoo.

Yrittäjyys on jatkunut myös perheessä. Tytär Alina toimii oman tilitoimistonsa, Laskentahelpin nimissä, ja hoitaa myös Armantin talouspuolta.

Antti Alasentiellä on vankka kokemus teollisuusmyynnistä jo ennen Armantin perustamista. Hän on ennättänyt olla ennen yrittäjäuraa mm. 11 vuotta Jokioisten naulatehtaan myyntipäällikkönä. Tämä on myös se syy, miksi konenaulat ja rakennusruuvit ja muut kiinnitystarvikkeet ovat voimakkaasti esillä Armantin laajassa varastotuotevalikoimassa, joka ylittää 15 000 tuotteen määrän.

Armantti on itsenäinen yritys, jolla on hankintayhteistyötä Pulttiketjun kanssa, johon kuuluu 15 teknisen kaupan myymälää ympäri Suomen.

– Tukeudumme kotimaisiin maahantuojiin ja tarvittaessa voimme toimittaa Euroopasta hyvinkin nopeasti erikoistakin tavaraa Forssaan. Yhteydet ovat selvästi nopeammat kuin esimerkiksi Kiinasta. Nykyään useat Suomessa myytävät tuotteet vaativat CE-certifioinnin ja myymiemme tuotteiden pitää olla niiden mukaiset. Logistiikka on teknisessä kaupassa yhä tärkeämpi osatekijä, Antti Alasentie sanoo. FL

Näkoislehti

28.9.2020

Fingerpori

comic