Lounais-Häme

Aro huolsi tuplakultaa peräkkäisinä päivinä

Tammelalainen Teemu Aro ylsi viime viikolla sellaiseen tuplamestaruuteen, jollaista ei Suomen Koripalloliiton puheenjohtajan Tom Westerholmin mukaan ainakaan aikuisten tasolta muilta Suomessa löydy.

Huoltajana toimiva Aro oli viime torstaina voittamassa Bisonsin riveissä B-divisioonan mestaruuden, ja heti seuraavana päivänä perjantaina hän oli huoltamassa Uraa A-divisioonan voittoon. Tuplakultaa, ja vielä peräkkäisinä päivinä.

-Ei tällainen käynyt kauden alussa mielessä. Olihan se hieno tunne, mutta ei siitä päässyt pitkään nauttimaan. Olin perään viikonlopun töissä, leipänsä sairaanhoitajana TYKSin yhteispäivystyksessä tienaava Aro naurahtaa.

 

LoKoKo Bisonsilla oli päättyneellä kaudella joukkue, jolta menestystä sopi odottaakin. Biisoniryhmä pelasi tasaisen vahvan kauden ja päihitti B-divisioonan finaalisarjassa Helsingin NMKY:n voitoin 3–1.

Joukkue nousi ensi kaudeksi A-divisioonaan, jossa paikallinen FoKoPokin pelaa.

-Tavoite oli nousta, ja se tehtiin. Tämä joukkue olisi pärjännyt A-divarissakin, Aro sanoo.

Kaarinalaisen Ura Basketin A-divisioonan voitto oli sen sijaan jonkinasteinen yllätys. Uralla oli tähtäimessä nousu Korisliigaan vuonna 2020, mutta kun peli kulki, tavoite toteutui etuajassa. Finaaleissa kellistyi HBA Märsky 3–1.

Nousu on iso haaste kaarinalaisseuralle, mutta Aron mukaan paikka otetaan vastaan ja liigassa aiotaan myös pärjätä.

-Hallitus antoi luvan nousuun. Taustalla tehdään kovasti töitä, että liigaan mennään, eikä siellä olla vain seuralaisina.

 

Junnuna korista ja pesäpalloa pelannut Aro on kokenut huoltaja, jolla on takavuosilta kaapissa SM-mitaleitakin Bisonsin ja Namika Lahden riveistä. Hän pitää hommasta, jossa kiitokset ovat harvassa, mutta haukut saa heti, jos joku asia ei toimi totutusti.

-Tässä saa hyviä ystäviä ja hienoja kokemuksia. Olihan se hieno tunne kiertää Biisoneiden mukana europeleissä ja VTB:ssä.

Huoltajan normitöiden lisäksi Aro osallistuu ammattinsa mahdollistamana terveydenhuollollisiin toimenpiteisiin. Halutun huoltaja rooli ei ole välttämättä näkyvä, mutta se on tärkeä.

-Huoltajan pitää sopia porukkaan. Homma ei toimi, jos ei sopeudu joukkueeseen.

 

Aro ei ole vielä ratkaissut, mitä korisjoukkuetta hän huoltaa ensi kaudella. Jatkaminen molemmissa ei sarjanousujen jälkeen ole enää mahdollista.

Ennen syksyä on edessä uusi kausi pesäpallossa. Aro huoltaa kesäisin Pöytyän Ykköspesisjoukkuetta ja toimii Itä-Lännen vastaavana huoltajana.

– Liitto otti yhteyksiä ja halusi minut hommaan. Olin vastaavana jo viime kesän tapahtumassa Imatralla, Aro kertoo. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

Näkoislehti