Lounais-Häme

Arto Heinon puheenjohtajuus voitto keskustalle

 

Keskustalle Arto Heinon nousu uuden Forssan Yrityskehitys oy:n hallituksen puheenjohtajaksi on merkittävä voitto forssalaisessa kunnallispolitiikassa.

Forssan Yrityskehitys oy syntyy, kun Forssan Liike- ja Teollisuuskiinteistöt oy sulautuu Forssan Seudun Kehittämiskeskus oy:öön.

Forssalaisen Merkintätalon toimitusjohtaja Heino on Forssan Seudun Kehittämiskeskuksen hallituksen puheenjohtaja. Hän on toiminut myös Forssan Yrittäjien puheenjohtajana.

Heino on liputtanut voimakkaasti Forssan seudun kuntien välisen yhteistyön puolesta samaan aikaan, kun Forssan kaupunki on keskittänyt elinkeinoasiansa suoraan kaupunginjohtaja Sami Sulkon alaisuuteen keskushallintoon perustettuun yksikköön.

Forssan keskustassa on oltu pitkään karheana Forssan Seudun Kehittämiskeskuksen hajoamisesta.

Maanantaisessa äänestyksessä Arto Heinon vastaehdokkaana oli kokoomuksen Jari Anufrijeff. Suljetussa lippuäänestyksessä Heino sai kuusi ääntä ja Anufrijeff viisi ääntä.

Heinon taakse ilmeisimmin ryhmittyivät keskustan, sosiaalidemokraattien ja vasemmistonliiton edustajat kaupunginhallituksessa ja Anufrijeffin taakse kokoomus ja perussuomalaiset.

Kokoomus ei saanut yhtiössä edes hallituksen varapuheenjohtajan paikkaa vaan sen on maanantaisen kaupunginhallituksen päätöksen mukaan ottamassa Kaisa Lepola (sd.). Muiksi hallituksen jäseniksi ehdolla aikanaan ovat Jaakko Mäki (vas.), Jaana Lähteenkorva (kok.) ja Jari Kantelus (ps.).

Asiasta käydyissä puolueiden välisissä neuvotteluissa keskusta tarjosi kokoomukselle kahta paikkaa uudesta hallituksesta, jolloin perussuomalaiset olisivat jääneet ilman paikkaa. Kokoomus halusi kuitenkin äänestyttää puheenjohtajan valinnasta.

Forssa osti viime joulukuussa naapurikunnilta Forssan Seudun Kehittämiskeskus oy:n osakkeet ja omistaa kaikki yhtiön osakkeet kuten myös Forssan Liike- ja Teollisuuskiinteistöt oy:n. Forssa ostaa Kehittämiskeskukselta mm. yritysneuvontaan liittyviä palveluita.

Forssan Liike- ja Teollisuuskiinteistöt on yhtiönä melkoisen velkaantunut. Kaupungin talousarvion mukaan velkaa on tänä vuonna noin 10,8 miljoonaa euroa ja velkaantumisaste 93 prosenttia. Lainoilla on kaupungin takaus.

Yhtiön omistuksessa on tiloja yhteensä 12241 neliömetriä. Niissä toimii lukuisia yrityksiä ympäri kaupunkia. Sulautumisen myötä uuden yhtiön toimisto siirretään Forssan Seudun Kehittämiskeskuksen tiloihin Koulukadulle. Liike- ja Teollisuuskiinteistöjen toimitusjohtajana on Veikko Heimo.

Uuteen yhtiöön ei olla sulauttamassa kaupungin vuokra-asuntoyhtiötä Forssa-asunnot oy:tä, jonka taseessa on lainaa noin 12,8 miljoonaa euroa ja vuokrattavia asuntoja yli 25000 neliömetriä.

Myös Forssa-asuntojen toimisto siirtynee Koulukadulle ensi kesänä. Veikko Heimo on toimitusjohtajana myös Forssa-asunnot oy:ssä. Forssan Seudun Kehittämiskeskus on puolestaan velaton yhtiö.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Mika Penttilä (kok.) toteaa, ettei lähde kommentoimaan Heinon valintaa. Penttilä ei ollut selvästikään tyytyväinen syntyneeseen äänestyspäätökseen.

Arto Heino toteaa Forssan Yrityskehitys oy:stä kehittyvän paljon enemmän kuin vain toimitiloja ja yritysneuvontaa Forssassa toimiville yrityksille tarjoava yhtiö. Yhtiön perustaminen antaa mahdollisuuden myös uuteen alkuun, mikä tukee toimintojen keskittämistä samaan paikkaan Koulukadulle.

-Helposti voisi ajatella, että yritysneuvonnan rooli olisi uudessa yhtiössä vähemmällä huomiolla. Itse näen yritysneuvonnan myös jatkossa tärkeäksi osaksi Forssan Yrityskehityksen toimintaa, Heino sanoo. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti