Lounais-Häme

Aseliike Rantanen juhlii

Aseliike Rantasen myynnissä nettikaupalla on merkittävä asema myyntikanavana. Vajaa kolmannes kaupasta tehdään nykyisin aseliikkeen nettikaupan kautta. Nettikaupan toimituksia on ympäri Suomen.

Aseliike Rantasella on pitkiä asiakassuhteita, jotka juontavat juurensa jo vuosikymmenien taakse. Samasta suvusta voi asiakkaana olla jo muutama sukupolvi metsästäjiä tai kilpa-ammunnan harrastajia.

Haulikot ja kiväärit muodostavat liikkeen asekaupasta noin 70 prosenttia ja käsiaseet noin 30 prosenttia. Asekaupassa on myynnissä myös runsaasti metsästys- ja eräasusteita. Liikkeen tuotevalikoimaan kuuluvat myös esimerkiksi vaelluskengät.

Yrittäjä Harri Koivula sanoo liikkeellä olevan niin vahvan maineen juuri asekaupassa, että tekstiilien laaja valikoima jää hieman sivurooliin.

Harri Koivulan lisäksi Veljekset Koivula oy:n toisena osakkaana on Harrin veli Jyrki Koivula. Lisäksi liikkeessä työskentelee Tuija Koskinen (os. Rantanen). Liike myy useita satoja uusia aseita vuodessa. Tarkkoja määriä liike ei halua liikesalaisuuksina kertoa.

Henkilökohtainen palvelu ja tuotteiden sopiva hinnoittelu ovat Koivulan mukaan tärkeitä tekijöitä markkinoilla pysymiseksi. Aseiden katteet on kilpailtu niin tiukiksi, että palvelun merkitystä ei voi aliarvioida. Aseiden lisäksi asekauppa myy erilaisia ammuntaan liittyviä tarvikkeita erilaisista panoksista aseruuteihin.

Perjantaina ja lauantaina Humppilassa on esittelyssä mm. haulikkoon soveltuva vaimennin, jota lauantaina voi käydä testaamassa metsästysseura Revon ampumaradalla Humppilassa.

Nykyisin ampumaharrastusta aloittelevan on melkoisen työlästä päästä käsiksi omaan käsiaseeseen. Aseenkantoluvan saamiseen tarvitaan todistus kahden vuoden harjoittelusta ampumaseuran ampumavastaavalta, ennen kuin viranomainen voi myöntää aseenkantoluvan.

Koivula sanoo yli kaksi vuotta sitten voimaan tulleiden säännösten näkyvän nyt asekaupan tiskillä uusina käsiaseiden ostajina.

Ampumaharrastuksessa suosiotaan ovat lisänneet muun muassa perinneammunnat, joissa ammutaan esimerkiksi Lahti-pistooleilla tai Ukko-Pekka -mausereilla tai muilla 1900-luvun käsiaseilla.

Aseliikkeen leipä kuitenkin haetaan metsästysaseiden myynnillä.

-Suomi on maa, jossa on aina metsästäjiä. Harrastus on todella laajaa. Metsästyksen piiriin tulee nuoria ja myös naisia. Myymme viikoittain ainakin yhden aseen naismetsästäjälle, Koivula sanoo.

Aseliike Rantanen on käynnistänyt myös erilaisten tähtäinten, pimeänäkölaitteiden ja lämpöetsimien maahantuonnin. Perjantaina esittelyssä ovat liikkeessä ensikertaa Bering Opticsin tuotteet.

Koivula sanoo erilaisten tapahtumien olevan hyviä myyntikanavia ja tavan verkostoitua. Koivula sanoo matkanneensa pakettiauto täynnä aseita ja tarvikkeita mm. Savonlinnaan ja Mikkeliin nuorten ilma-asekisoihin Kultahippu-ammuntoihin, jossa voi olla koolla useita satoja ampujia.

-Seuraavaksi vuorossa on Kauhajoki Pohjanmaalla. Tapahtumat ovat tärkeitä, koska niissä tapaa erityisesti nettikaupan asiakkaita, joiden kanssa on voinut asioida vain puhelimen välityksellä. Asiakkaita on mukava nähdä kasvotusten, Koivula sanoo.

Koivula harrastaa metsästystä myös itse. Jänis, peura ja hirvi ovat tuttuja metsästyksen kohteita. Kauden kokokohta on kuitenkin pohjoisen linturetki teertä ja metsoa tavoitellen. FL

Fingerpori

comic