Lounais-Häme

Aseman koulu takaisin investointiohjelmaan?

Urjalan sivistyslautakunta esittää Aseman koulun kiinteistön saneerausta otettavaksi takaisin teknisen palvelukeskuksen investointiohjelmaan.

Aseman koulun saneerauksesta ja laajennuksesta on laadittu vuonna 2013 hankesuunnitelma, jonka Urjalan kunnanvaltuusto on hyväksynyt.

Hanketta ei kuitenkaan voitukaan toteuttaa suunniteltuna ajankohtana, sillä kunta ei tuolloin omistanut kokonaan koulun asemakaavan mukaista rakennusaluetta. Rakennuslupaa ei siksi saatu.

Nykyisin koko asemakaavan mukainen koulun tontti on Urjalan omistuksessa, mutta hanke ei ole enää teknisen palvelukeskuksen voimassa olevan taloussuunnitelman investointiosassa mukana.

-En voi asiaa kommentoida teknisen lautakunnan puolesta, mutta ehkä hanke tippui ohjelmasta kun sitä ei voitu suunnitelman mukaan aloittaa. Sitten tuli iso hanke, joka vei resursseja, sivistystoimenjohtaja Juha Salo arvioi ja viittaa uuden yhtenäiskoulun rakentamiseen.

-Pidän tärkeänä, että Aseman koulun saneeraus nostetaan takaisin investointiohjelmaan. Koululla on saneeraamattomia tiloja ja vahinkojen ja vaurioiden tuleminen on mahdollista. Koululta myös puuttuu tiettyjä tiloja,

Aseman koulun saneerauksella olisi toteutettu koulun tarvitsemat pienryhmätyöskentely-, hallinto- ja erityisopetuksen tilat. Tarkoituksenmukaisiksi olisi korjattu kouluterveydenhuollon, kuraattorin, lasten ja nuorten psykologin ja esiopetuksen tilat, samoin kuin liikunnan pukuhuoneet ja pesutilat.

Samoin nykyisin hissittömän rakennuksen toisessa keittiössä sijaitsevat keittiö ja ruokasali olisi saatu laajennusosaan ja maantasoon.

Samassa yhteydessä olisi uusittu koulun talotekniikka koulun peruskorjaamattomalta osalta sekä päivitetty muuta talotekniikkaa.

Aseman koululla tapahtui lokakuussa putkirikko sen peruskorjaamattomalla osalla. Suihkutilat olivat lyhyen aikaa pois käytöstä, mutta muuten vesivahinko ei vaikuttanut koulun toimintaan.

Tekninen lautakunta on päättänyt uusia koulun ja sen yhteydessä olevan rivitalon putkikanaalin hätätyönä. Kiinteistön saneeraamattoman osan putkisto on kuitenkin heikossa kunnossa, jonka vuoksi riski uusille putkirikoille on korkea.

Vuoden 2013 hankesuunnitelmassa Aseman koulun saneerauksen tavoitehinta oli 1,4 miljoonaa euroa.

-Suunnitelma voidaan ottaa tarkasteluun ja miettiä, onko se paras tähän tilanteeseen, mutta Aseman koulun saneeraus on nostettava uudelleen keskusteluun, Salo toteaa.

Uusimmat

Fingerpori

comic