Lounais-Häme

Aseman koulun remontti suunnitellaan uudelleen

 

Aseman koulun saneeraus palautettiin Urjalan sivistyslautakunnassa uudelleen valmisteluun. Sivistystoimi ja tekninen toimi tulevat yhdessä koulun käyttäjäkunnan kanssa pohtimaan, miten tilat saadaan toimiviksi mahdollisimman pienellä uudisrakentamisella. Tiloilta edellytetään päätöksen mukaan terveellisyyttä ja käyttökelpoisuutta.

Sivistystoimenjohtaja Juha Salon mukaan vuonna 2013 valmistuneita suunnitelmia ei suoraan käytetä valmistelun pohjana, koska ne pitävät sisällään paljon lisärakentamista.

-Ehkä mennään kuitenkin lähemmäs ehdotusta, jonka alun perin tein sivistyslautakunnalle.

Salon tekemässä ehdotuksessa koulun ruokasali ja keittiö jätettäisiin nykyiselle paikalleen ja uudisosaan rakennettaisiin puku- ja pesutilat sekä kiinteistönhoitajan tila. Keittiön vieressä oleva tila saneerattaisiin opetuksen pienryhmätilaksi.

Nykyinen kiinteistönhoitajan tila toimisi rehtorin työtilana, neuvotteluhuoneena ja mahdollisesti kuraattorin ja psykologin työtilana. Nykyisiin esiopetustiloihin siirtyisi kouluterveydenhuolto.

Nyt lähdetään kuitenkin ensin siitä, että käyttäjänäkökulma saadaan kuuluviin.

-Kun lautakunnan pöytäkirja on allekirjoitettu ja lainvoimainen, istumme alas pohtimaan koulun toimintoja. Me esitämme toiveen tiloista, tekninen toimi päättää seinistä ja valtuusto lopulta linjaa, saadaanko rahaa, Salo huomauttaa.

Vuonna 2013 koulun saneeraukseen varauduttiin 1,4 miljoonalla eurolla. Salon mielestä on selvää, että uusissa suunnitelmissa pyritään pääsemään tuon summan alle.

-Lisäneliöitä rakennetaan vain välttämättömän verran. Ei ole järkeä rakentaa ylimääräistä siksikään, että neliöiden ylläpito myös maksaa.

Syksyllä vesivahingosta kärsineet kellaritilat on ollut tarkoitus kuivattaa ja jossain määrin myös remontoida nopealla aikataululla. Salon mukaan tilojen modernisoinnin tarve on selvä, mutta myös kouluremontin kokonaisuus pitää ottaa huomioon.

-Ei siellä nyt 50-luvun hanoja enää ole, mutta sen ajan mallilla puku- ja pesutilat muutoin ovat, Salo kuvailee.

Päänvaivaa aiheuttaneeseen koulun viereiseen rivitaloon sivistystoimella ei Salon mukaan ole kantaa suuntaan tai toiseen.

-Meille on ollut tärkeää, että koulun alueella asutaan niin kuin koulun alueella pitää. Ja niin se on ollutkin. Rakennuksen tulevaisuuden pohtimiseen minulla ei asiantuntemus riitä.

Nykyisellään Aseman koulu ei palvele käyttötarkoitustaan monellakaan tapaa, joten jotain on tehtävä. Salon mukaan kahvipöytäkeskusteluissa esiin noussut ajatus yhden koulun Urjalasta ei ole käytännössä mahdollinen.

-Ne, jotka sellaista puhuvat, eivät tunne tilannetta. Se, että kaikki oppilaat olisivat yhtenäiskoulussa, on käytännössä mahdoton toteuttaa. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic