Lounais-Häme Lounais-Häme

Asenne ja MTK Lounais-Häme etsivät kausityövoimaa

Työntekijöiksi toivotaan Lounais-Hämeen alueella pääasiassa nuoria ja nuoria aikuisia, mutta yhteyttä voivat ottaa myös muut työstä kiinnostuneet, kuten esimerkiksi eläkkeelle jääneet.
Asenne ry on forssalaisten Harri ja Paula Vigilantin perustama hyväntekeväisyysyhdistys. Arkistokuva. Kuva: Pekka Rautiainen
Asenne ry on forssalaisten Harri ja Paula Vigilantin perustama hyväntekeväisyysyhdistys. Arkistokuva. Kuva: Pekka Rautiainen

Asenne ry etsii työntekijöitä MTK Lounais-Hämeen jäsentiloille, joilla on kausityövoiman tarve. Asenne ry on aloittanut työntekijöiden etsimisen yhteistyössä MTK Lounais-Hämeen kanssa. Työntekijöiksi toivotaan Lounais-Hämeen alueella pääasiassa nuoria ja nuoria aikuisia, mutta yhteyttä voivat ottaa myös muut työstä kiinnostuneet, kuten esimerkiksi eläkkeelle jääneet.

Asenne ry on forssalaisen pariskunnan Paula ja Harri Vigilantin syyskuussa 2019 perustama hyväntekeväisyysyhdistys.

Paula Vigilant toteaa, että vallitsevan koronavirustilanteen vuoksi moni nuori jäi ilman kesätyötä tai harjoittelupaikkaa. Monissa perheissä tilanne korostuu koronan vaikuttaessa myös aikuisten työllisyystilanteeseen.

– Mietimme keinoja, joilla voimme auttaa oman seutukunnan nuoria, joilla on nyt isoja haasteita. Työllistyminen on vahvin apu haastavassa tilanteessa. Toivon, että myös oma 16-vuotias tytär voisi päästä tällä tavalla kesätöihin.

Tiloilla on iso kausityövoiman tarve

Vigilant sanoo, että myös seutukunnan tiloilla on nyt iso tarve saada kausityövoimaa. MTK Lounais-Hämeellä on reilut 600 jäsentilaa.

– Tavoitteenamme on työllistää välityksellämme pääasiassa noin 15–25-vuotiaita nuoria ja nuoria aikuisia kesän 2020 kausitöihin eri työtehtäviin paikallisille tiloille. Mikään ei kuitenkaan estä laittamasta tietoa työntarpeesta, vaikka olisi tämän 15–25 vuoden ikämääreen ulkopuolella, sillä varmastikaan ei ole haittaa siitä, että tarvittaessa ja kysyttäessä meiltä löytyisi varttuneempaa lisätyövoimaa.

Yhteydenottoja on tullut jo kymmenkunta

Asenne ry vastaanottaa tietoa hakijoista sekä toiveista työnlaadun ja työalueen suhteen, ja MTK Lounais-Hämeen sihteeri kartoittaa parhaillaan kausitöitä tarjoavia tiloja.

– Tähän mennessä yhteydenottoja on tullut hakijoilta jo kymmenkunta. Toimitamme tiedot alueen työntekijäehdokkaista tiloille, jotka ottavat itse yhteyttä nuoreen mahdollista työhaastattelua tai lisätietoja varten, Vigilant kertoo.

Vigilant sanoo, että Asenne ry ei käsittele lainkaan esimerkiksi sosiaaliturvatunnuksia. Hakijan kannattaa kuitenkin kertoa ikänsä, paikkakuntansa, liikkumismahdollisuutensa ja työskentelymahdollisuuden aikaväli. Myös työtä rajaavat allergiat tai muut esteet olisi hyvä tietää jo ennalta. Työstä kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä sähköpostilla osoitteeseen asenne@asennery.fi. FL

Lue myös: Porkkanantuottaja ottaa tautiriskin tosissaan (FL 30.3.2020)

Uusimmat

Näkoislehti

26.5.2020

Fingerpori

comic