Lounais-Häme Tammela

Asiakaspalvelu parasta apteekkarin työssä – Saija Kinnunen sai lämpimän vastaanoton Tammelassa

Talven influenssa-aalto ei näytä vielä alkaneen, mutta tavallista flunssaa on liikkeellä.
Tammelan uusi apteekkari Saija Kinnunen toteaa, että asiakkaille annettava henkilökohtainen palvelu on apteekkien vahvuus. Kuva: Lassi Puhtimäki
Tammelan uusi apteekkari Saija Kinnunen toteaa, että asiakkaille annettava henkilökohtainen palvelu on apteekkien vahvuus. Kuva: Lassi Puhtimäki

Apteekin tärkein tehtävä on huolehtia siitä, että asiakas käyttää lääkkeitä ja itsehoitotuotteita oikein ja turvallisesti. Näin sanoo Tammelan apteekin uusi apteekkari Saija Kinnunen.

– Henkilökohtainen palvelu on apteekin vahvuus. Apteekissa on asiantunteva henkilökunta, joka tarkistaa, että asiakas osaa käyttää lääkärin määräämiä reseptilääkkeitä. Jos asiakas ostaa itsehoitotuotteita, henkilökunta varmistaa, että ne sopivat yhteen hänen mahdollisesti käyttämiensä lääkkeiden kanssa, Kinnunen sanoo.

Kinnusen mukaan monet asiakkaat käyvät apteekissa kysymässä neuvoa vaivaansa ennen kuin menevät lääkäriin.

– Henkilökunta arvioi, löytyykö apteekista apu vaivaan vai onko syytä kääntyä lääkärin puoleen. Tavallinen vaiva on silmätulehdus, jonka oireisiin asiakas hakee apua. Flunssa-aikaan apua haetaan pitkittyneeseen yskään ja poskiontelotulehduksen oireisiin.

Kinnunen toteaa, että flunssaan kannattaa hakea oireita lievittäviä lääkkeitä.

– Talven influenssa-aalto ei näytä vielä alkaneen, mutta tavallista flunssaa on liikkeellä.

Harrastuksina kuntosali ja uinti

Kinnunen aloitti Tammelan apteekkarina 13. joulukuuta. Hän kertoo, että vastaanotto on ollut lämmin niin työntekijöiden kuin asiakkaidenkin taholta. Apteekissa työskentelee Kinnusen lisäksi neljä henkilöä: farmaseutit Marja Honkonen, Hanna Intala ja Juha Mäntylä sekä tekninen apulainen Minna Ruuhi.

– Useampi asiakas on tullut toivottamaan kädestä pitäen tervetulleeksi. Apteekissa on välitön ja lämmin tunnelma, ja asiakkaat ja pitkäaikainen henkilökuntamme tuntevat toisensa hyvin.

Kinnunen asuu perheineen Hämeenlinnassa. Perheeseen kuuluvat mies ja 17-, 15- ja 11-vuotiaat lapset. Tammelan apteekki on Kinnusen ensimmäinen oma apteekki. Aiemmin hän työskenteli proviisorina Hattulassa 13 vuotta, jota ennen hän toimi lääketeollisuudessa tutkijana ja opetustehtävissä. Hän on kotoisin Pohjois-Pohjanmaalta Raahesta. Hämeenlinnaan hän muutti työn perässä Kuopiosta 13 vuotta sitten.

– Oma apteekki on ollut haaveeni jo siitä lähtien, kun opiskelin proviisoriksi. Kartoitin sopivaa apteekkia parin vuoden ajan. Kun kävin katsomassa Tammelan apteekkia, pidin siitä kovasti ja hain apteekkariksi.

Tammelan apteekkarin paikka vapautui, kun siinä noin viiden vuoden ajan toiminut Sari Westermarck siirtyi Vihdin apteekkiin.

Kinnusen harrastuksiin kuuluvat kuntosali ja uinti, johon on erinomaiset mahdollisuudet järvistään tunnetussa Tammelassa.

– Tammela on kaunista seutua, ja menen kesällä varmasti uimaan Tammelan järviin.

Lähipalvelut ovat tärkeitä

Iso osa Kinnusen työstä on päivittäistä asiakaspalvelua. Tärkeä osansa on myös yritystoiminnan pyörittämisellä ja sen vaatimalla paperityöllä.

– Asiakaspalvelu on työn mukavin osa. Halusin siirtyä lääketeollisuuden tutkijan työstä apteekkiin asiakaspalvelun takia.

– Apteekin henkilökunta varmistaa aina, että asiakas osaa käyttää oikein reseptilääkkeitä, Tammelan uusi apteekkari Saija Kinnunen toteaa. Kuva: Lassi Puhtimäki

Kinnunen näkee Tammelan apteekin tulevaisuuden valoisana.

– Apteekin kaltaiset lähipalvelut ovat tärkeitä. Meillä on paljon iäkkäitä asiakkaita, jotka asuvat kävelymatkan päässä ja heidän on näin helppo asioida apteekissa. Terveyskeskus on myös lähellä.

Kinnunen toivoo, että asiakkaat antavat myös palautetta ja kertovat mitä toiveita heillä on apteekin palveluiden ja tuotevalikoiman osalta.

– Vietämme apteekissa ensi viikolla uuden apteekkarin avajaisviikkoa. Ensi tiistaina tarjoamme kakkukahvit kello 9–17. Apteekki palvelee maanantaista perjantaihin kello 9–19 ja lauantaisin kello 9–15, Kinnunen sanoo. FL

Lue myös: Tammelan apteekki toimittaa edelleen lääkkeet Someron kotihoidolle

Fingerpori

comic

Näkoislehti

23.2.2020