Lounais-Häme Forssa

Asiakkaat tyytyväisiä Tyykikyytiin mutta muutokset harmittavat – "Säästääkö kaupunki tässä?"

Forssan kaupunkiliikenne eli Tyykikyyti sujuu nyt uuden liikennöitsijän ohjaimissa. Aikataulussa on joitakin muutoksia.
Katri Saunamo (vas.) ja Eila Seppänen nousevat Tyykikyytiin. Kuva: Tapio Tuomela
Katri Saunamo (vas.) ja Eila Seppänen nousevat Tyykikyytiin. Kuva: Tapio Tuomela

Forssan kaupungin keskustan paikallis- ja palveluliikenteen liikennöitsijä muuttui vuodenvaihteessa Liikenne Rajalasta hämeenlinnalaiseksi Vekka Group oy:ksi.

Vanhasta aikataulusta jäi pois aamusta toinen paikkurireitti. Täysin kutsuohjatun palveluliikenteen aika puolestaan alkaa tuntia aikaisemmin eli kello 8. Iltapäivän osittain kutsuohjattu aika sekä lauantain aikataulut säilyvät ennallaan.

Tyykikyydin tarkat aikataulut löytyvät Forssan kaupungin kotisivuilta asumisen ja ympäristön alta tai vaikka googlettamalla Forssan kaupunki Tyykikyyti.

Käyttäjät pitävät Tyykikyytiä hyvin tarpeellisena, mutta muutamat reitti- ja aikataulumuutokset ovat yllättäneet ja hämmentäneet, kun tieto ei ole kaikkia asiakkaita saavuttanut.

– Miksi kaupunki on niitä muuttanut? Säästääkö kaupunki tässä? Asiakkaita saisi kuunnella, sanoo Seija Vaaramaa Vieremästä ja tähdentää kuljettajan tekevän hyvää työtä.

Vaaramaa haluaisi, että varsinkin Tyykikyydin ”iltavuoro” klo 16.30 pitäisi palauttaa. Aamukyyti Vieremästä pitäisi hänen harmikseen muistaa tilata etukäteen.

Eila Seppänen käyttää bussia mieluusti pari kertaa viikossa. Piletti saisi hänestä olla halvempikin. Tunnelma autossa on ollut hyvä, vahvistaa Katri Saunamo.

Vekka Group oy:n toimitusjohtaja Tomi Vasiljev toteaa, että alkupäivät palvelubussi kulkee nyt normaalina Vekan Liikenteen valkovärisenä, mutta se teipataan Forssan Tyykikyydin väreihin tammikuun aikana.

– Ensi kuusta alkaen se on ihan normaali Tyykikyyti kuin tähänkin saakka.

Tyykikyydin auto on kaupungin vaatimuksen mukaisesti matalalattiainen ja esteetön pikkubussi. Päästöluokitukseltaan se on korkein eli Euro 6.

Bruttomallisessa liikenteessä tilaaja eli Forssan kaupunki vastaa aikataulu- ja reittisuunnittelusta ja lipputuotteesta ja saa myös lipputulot. Vekka liikennöi sopimuskauden kaupungin maksamaa kokonaissummaa vastaan.

Sopimuskausi kestää vuoden 2021 loppuun. Forssan kaupunki varasi käydyssä tarjouskilpailussa mahdollisuuden siihen, että se voi neuvotella voittaneen yrityksen kanssa kahden vuoden (1+1) jatkosopimuksen tekemisestä ilman uutta tarjouskilpailua.

– Toivomme tietysti, että optiolle tulee käyttöä, toteaa Vekan Tomi Vasiljev.

Tyykikyydin liikenne on osittain kutsuohjattua ja osittain reittiliikennettä.

Vekka Liikenne ajaa paikallisliikennettä myös Hämeenlinnassa ja Kajaanissa sekä seutuliikennettä Kanta-Hämeessä.

Tilausajoja yritys ajaa Suomessa, Baltiassa ja Keski-Euroopassa. FL

Uusimmat

Näkoislehti

21.9.2020

Fingerpori

comic