Lounais-Häme

Asianajaja Pekka Jaatisen epäilee, että Copterlinen vanhalla asialla halutaan vain vahingoittaa häntä

Vakuutusyhtiö Pohjantähden asiamieheksi nimetty asianajaja Pekka Jaatinen ihmettelee kymmenen vuotta vanhan Copterlinen tapahtuminen pitämistä vireillä. Hänen mielestään asiat on selvitetty moneen kertaan perusteellisesti.

-Asialla ilmeisesti halutaan vain vahingoittaa allekirjoittanutta, Jaatinen sanoo.

Copterlinen rahoittaja, joka menetti varojaan yhtiön konkurssissa, ajaa asianomistajana syytettä Jaatista vastaan.

-Hän on tehnyt monia rikosilmoituksia. Poliisi on tutkinut asian useita kertoja ja kihlakunnansyyttäjät ovat tehneet päätöksiä olla syyttämättä. Valtakunnansyyttäjä on päättänyt, että mitään rikosta ei ole tapahtunut eikä ole perusteita kihlakunnansyyttäjien päätösten muuttamiseen.

Jaatisen mukaan Suomen oikeusjärjestelmä tekee mahdolliseksi tällaisen toiminnan, jonka kohteena hän on.

-Toiminnassa voi tällä tavalla käyttää hyväksi viranomaisia. Se on valitettavaa.

Yksityishenkilö on asianomistajana lähtenyt ajamaan syytettä Jaatista vastaan. Asianomistajan nostamat syytteet ovat melko harvinaisia Suomessa. Syytteen ajaja joutuu vastaaman kaikkien osapuolten kaikista oikeudenkäyntikuluista, jos hän häviää oikeudenkäynnin.

Jaatinen sanoo, että syytteen ajaja on hakenut velkajärjestelyä. Jaatisen käsityksen mukaan hänellä ei ole mahdollisuutta maksaa oikeudenkäynnin kuluja, kun hän juttunsa häviää.

-Järjestelmä mahdollistaa kuitenkin oikeudenkäynnin.

Aikooko Pekka Jaatinen itse reagoida jollakin tavalla asian julkisuuteen ja syytteeseen?

-Juttu on vuosia ollut paljon julkisuudessa. Nämä nyt esitetyt syytteen ovat täysin perusteettomia ja kiistän ne kaikki.

-Minulla ei ole mitään syytä käsitellä asiaa julkisuudessa eikä tähän ole mitään lisättävää.

Jaatinen arvioi, että hänen tehtävissään voi uransa aikana törmätä tällaisiin tapahtumiin. Hän toteaa, ettei voi mitään sille, jos yhteiskunta maksaa asian pyörittämisen.

Suomen Asianajajaliitto antoi kuitenkin varoituksen Jaatiselle Copterlinen tapahtumista. Syyte pitää asian edelleen vireillä.

Vaikuttavatko nämä asiat mahdollisuuksiin toimia sellaisessa tehtävässä kuin esimerkiksi Pohjantähden asiamiehenä?

-Ei ole mitään sellaista, joka vaikuttaisi. Finanssivalvonta on asettanut minut tähän tehtävään ja toimin siinä rikosoikeudellisella vastuulla.

 

Lue aiheesta lisää Hämeen Sanomista!

 

Uusimmat

Fingerpori

comic