Lounais-Häme

Assi-sairaalan huimaan kustannusnousuun haetaan selvyyttä kesän aikana

Havainnekuva Assi-sairaalasta.

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri aikoo selvittää syitä siihen, miksi uuden Assi-keskussairaalan rakentamisen neliöhinta on tuoreessa kustannuslaskennassa useita satoja euroja suurempi kuin viime vuosina rakenteilla olleissa muissa sairaaloissa.

”Näiden syiden analysointi on osa jatkotyöskentelyä”, johtavat virkamiehet kirjoittavat sairaanhoitopiirin hallituksen tiistaisen kokouksen esityslistalla.

Assin kolmannesta versiosta tehdyn ensimmäisen kustannuslaskennan perusteella kulut ylittäisivät tavoitebudjetin noin 20 prosentilla eli 62 miljoonalla eurolla.

Sairaanhoitopiirin johto päätyi viime viikolla siihen, ettei sairaalaa suunnitelleella allianssilla ole edellytyksiä jatkaa tuloksekasta työskentelyä. Hallitukselle esitetään, että se vahvistaisi sairaanhoitopiirin johtajan päätöksen.

Hankkeen kehitysvaiheen budjettiin on varattu 28,9 miljoonaa euroa. Siitä on käytetty noin 23 miljoonaa. Kehitysvaiheen kustannukset ovat sairaanhoitopiirille noin 300 000 euroa viikossa.

Sairaanhoitopiirin allianssikumppaneita ovat Skanska, Sweco ja työyhteenliittymä Integrated. Tiistain hallituksen kokouksessa kuultiin Skanskan toimitusjohtajaa, Swecon Suomen-maajohtajaa ja arkkitehtien edustajia.

Yhtiöt voivat omalla kustannuksellaan viedä eteenpäin suunnitelmia elokuun loppuun asti. Tilaaja päättää, onko niiden pohjalta mahdollista jatkaa valmistelua. FL

Uusimmat

Näkoislehti

19.9.2020

Fingerpori

comic