Lounais-Häme

Aste Finland sai leveämmät hartiat Belgiasta

Forssalaisesta kylmälaiteiden valmistajasta Aste Finland oy:stä on myyty 85 prosentin osuus belgialaiselle kylmälaitevalmistajalle DRU Internationalille, joka on osa belgialaista Groep Heylen investointikonsernia.

Neuvotteluja kaupasta on käyty puolentoista vuoden ajan.

-Asteen osakkeenomistajat ovat iloisia saadessaan DRU:n kaltaisen vahvan konsernin emoyhtiökseen. Olemme nyt uusi osa suurempaa kokonaisuutta, ja se luo meille uusia suurempia mahdollisuuksia. Olemme jo kasvaneet paljon viime vuosina. Tietämys, kokemus ja resurssit, joita yrityksillä nyt yhdessä on, auttaa yrityksiä kasvamaan jopa aiempaa nopeammin, sanoo Asteen toimitusjohtaja Jussi Salonen.

Aste Finlandin omistajina oli ennen yrityskauppaa viisi Helkama Forsteen entistä työntekijää, jotka perustivat voimakkaasti kasvaneen Aste Finlandin vuonna 2010. Viisikosta yrityksen vähemmistöosakkaana jatkaa edelleen toimitusjohtaja Salonen. Myös Aste Finlandin hallituksen jäsen Heino Ruottinen jatkaa pienellä osuudella yhtiön omistajana. Ruottinen toteaa Aste Finlandin rahoitus- ja markkina-aseman vahvistuvan kaupan myötä eurooppalaisilla markkinoilla.

Aste Finlandin muotoilujohtaja Janne Leppämäki sanoo Asteen aseman erilaisten komponenttien ostajana myöskin vahvistuvan.

Aste Finlandilla on suunnitelmia tuotannon lisäämisestä edelleen Forssassa ja yrityskauppa tukee näitä suunnitelmia.

Aste Finland työllistää nelisenkymmentä henkilöä ja yrityksen tämän vuoden liikevaihdoksi on budjetoitu yli kymmenen miljoonaa euroa.

DRU Internationalin toimitusjohtaja Sven Danneels kertoo yrityksessä seuratun Aste Finlandin kehitystä jo muutaman vuoden ajan.

-Molemmat yritykset ovat avaintekijöitä segmentillään. Yritykset ovat vahvasti tulosorientoituneita, ja keskittyvät täysillä innovaatioihin erottuakseen massavalmistajista. Aste ja DRU ovat molemmat kyenneet kehittämään uusia laitteita asiakkaiden tarpeisiin nopeasti. Yritysten prosessien painopiste on muotoilussa, joustavuudessa ja modulaarisissa tuoterakenteissa, Danneels sanoo.

Danneels sanoo Asteen ja DRU:n täydentävän hyvin toisiaan.

-Molemmilla yrityksillä on laajemmat tuoteportfoliot, jotka sopivat toisiinsa täydellisesti. Toimitusalueillamme ei ole päällekkäisyyttä. Kykenemme parantamaan palveluamme asiakkaillemme molemmissa yhtiöissä.

-Yrityskaupassa on myös muita etuja. Voimme esimerkiksi jakaa teknisiä ratkaisuja sekä tuotetestausta yritysten välillä ja toteuttaa yhteishankintoina komponenttiostoja. Näistä yritykset saavat suuremman tuotannon etuja.

-Nämä kaksi yritystä jatkavat olemassaoloaan vieri vieressä säilyttäen omat tuotantopaikkansa. Asteen nykyinen johto pysyy samana ja jatkaa yhtiön johtamista. Yritysten kestävän kasvun vuoksi sekä Aste että DRU jatkavat uuden henkilöstön palkkaamista, mikä auttaa heitä kasvunsa suunnittelussa, Danneels sanoo. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic