Lounais-Häme Forssa

Aste-Finlandin kasvuvauhti on ollut huimaa – Kylmälaitevalmistaja palkittiin Kätevä-palkinnolla

Yrityksen kasvuvauhti ollut huimaa.
Aste Finlandin toimitusjohtaja Jussi Salonen perusti kumppaneineen yrityksen, kun entinen työpaikka teki konkurssin. Kuva: Tapio Tuomela
Aste Finlandin toimitusjohtaja Jussi Salonen perusti kumppaneineen yrityksen, kun entinen työpaikka teki konkurssin. Kuva: Tapio Tuomela

Forssan Seudun Käsityö- ja Teollisuusyhdistyksen tämänvuotinen Kätevä-palkinto myönnettiin Aste Finland oy:lle.

Aste Finlandin tarina on ollut nousujohteinen. Yrityksen perustajilla ei ollut aiempaa kokemusta yrittäjyydestä alalle lähtiessään, siitä huolimatta yrityksen kasvuvauhti on ollut erittäin nopeaa.

Räätälöityjä kylmälaitteita valmistava Aste Finland sai alkunsa, kun perustajien aiempi työpaikka päätyi konkurssiin. Jussi Salonen kumppaneineen ei jäänyt harmittelemaan tilannetta, vaan päätti perustaa uuden yrityksen samalle alalle.

Työllistää yli 50 ihmistä

Yritys perustettiin vuonna 2010, ja kylmälaitteiden markkinointi ja valmistaminen alkoi 2012. Aste Finlandin asiakkaat ovat pääosin virvoitusjuoma- ja panimoteollisuuden toimijoita.

Tuotteiden ja tuotekehityksen arvoina pidetään niiden helppoa ylläpitoa, hyvää energiatehokkuutta, pienempää hiilijalanjälkeä sekä tuotteiden elinkaaren pituutta.

Yrityksen kotipaikka on Forssa. Aste Finland työllistää yli 50 työntekijää ja se harjoittaa vientikauppaa.

Yrittäjäristejä ja ansiomerkkejä muillekin

Kätevä-palkinto jaetaan vuosittainen menestyneelle seutukunnalliselle yritykselle. Palkinto voidaan myöntää pääsääntöisesti yritykselle tai henkilölle, jonka kotipaikka on Forssan seudulla ja joka harjoittaa merkittävää tai innovatiivista yrittäjätoimintaa.

Kätevä-palkinnon lisäksi Forssan Seudun Käsityö- ja Teollisuusyhdistyksen vuosijuhlassa jaettiin muitakin huomionosoituksia.

Kultaisella yrittäjäristillä palkittiin Toni Nordman TT-Pak oy:stä. Forssaan 1991 perustetun TT-Pak on erikoistunut erilaisten paperipussien ja käärepaperin valmistukseen. Toiminta on vuosien varrella kasvanut johdonmukaisesti ja yritys on tehnyt hyvää tulosta

Timanttisella yrittäjäristillä palkittiin Kalevi Viander Forssan Teräsrakenne oy:stä.

Forssan Teräsrakenne on 1978 perustettu konepaja, joka valmistaa yksilöllisiä metallirakenteita mittatilaustöinä kaikkiin asiakkaiden tarpeisiin. Yritys on vuosien ajan tarjonnut kokonaisvaltaisia ratkaisuja joustavasti laadusta tinkimättä., todetaan palkintoperusteissa.

Taisto Heinämäki ja Eila Suvanto-Heinämäki palkittiin Kauppakamarin kultaisilla elämäntyö ansiomerkeillä.

 

Lue myös: Uusi alkoholilaki näkyy teollisuudessakin – Aste Finlandin tammikuu historian kiireisin (FL 6.2.2018)

Uusimmat

Näkoislehti

29.9.2020

Fingerpori

comic