Lounais-Häme

Astrid Snällin tavoitteena finaalipaikka MM-kilpailuissa

-Hurja oli vauhti. Tällä uskaltaa lähteä rikkomaan 10 minuutin rajaa.

Näin totesi Forssan Salaman juoksijalupauksen Astrid Snällin valmentaja Ari Ketola heti tiistain kovavauhtisten harjoitusten jälkeen. Snäll osallistuu tiistaiaamuna Tampereella alle 20-vuotiaiden MM-kilpailujen 3 000 metrin estejuoksun alkuerään.

-Tosin loppuaika on kiinni monesta asiasta, kuten erän vauhdinjaosta. Mutta lähelle 10.05-tulosta Astrid varmasti pystyy, Ketola jatkoi.

Treeniin kuului 10 400 metrin aitajuoksuvetoa minuutin palautuksella. Sen päälle kisoihin valmistautuva juoksija veti muutaman 200 ja 100 metrin sileän vedon.

Snäll itse kuvaili harjoituksen sujuneen aika helposti.

-Päästin itseni liian helpolla, hän manasi vetojen jälkeen.

 

Ehkä juuri tässä kuvastuu marraskuussa 1999 syntyneen 18-vuotiaan Snällin vahvuus urheilijana. Häntä kuvaillaan henkisesti kovaksi kilpailijaksi. Kestävyysurheilu.fi-sivuston kesäkuisessa haastattelussa hän myöntää itsekin omaavansa kovan kilpailupään. Hurja halu kilpailla ja harjoitella voi toki myös kostautua erilaisina vammoina.

Tulevissa MM-kisoissa Snäll osallistuu ainakin tiistaiaamun estekarsintaan. Keskiviikkona olisi vuorossa suoraan loppukilpailuna juostava 3 000 metrin sileä. Perjantai-iltana juostaan estefinaali.

-Sellainen on ajatus, että jos Astrid estefinaaliin pääsee, hän ei juoksisi sileää matkaa. Kolme kilpailua neljään päivään olisi liian kova, mutta Astridilla itsellään voi olla halu juosta kaikki matkat. Ongelmana on se, että sileälle pitää ilmoittautua ennen esteiden alkuerää. Jos ilmoittautuu sileälle, lähtöviivalle pitää ilmestyä, Ketola kertoo.

 

Aivan haluamallaan tavalla Snäll ei ole päässyt valmistautumaan MM-koitoksiin. Valmistautumista on häirinnyt muun muassa kesätyö nykyisessä asuinkaupungissa Turussa. Tosin kesätyön Snäll lopetti kisojen alla.

Karsintaraja estejuoksuun oli 10,43. Snäll on juossut tällä kaudella ainoastaan yhden estekisan, siinä hän alitti rajan komeasti tuloksella 10.19. Forssalaisjuoksijan ennätys on 10.16,66.

-Finaalipaikkaa lähden hakemaan ja tavoitteen on saada ennätys lähelle 10 minuuttia. Kun takana on vasta yksi estejuoksu, en osaa sanoa tarkkaa aikatavoitetta, mutta loppukesästä 10 minuuttiakin voisi mennä rikki, Snäll pohtii.

Tarkempaa sijoitusodotusta Snäll tai Ketola eivät aseta, sillä kaikkien vastustajien tasostakaan ei ole tarkkaa käsitystä.

Tampereen MM-kilpailuja voi pitää Snällin kauden päätavoitteena, mutta tälle vuodelle nuorella juoksijalla riittää muitakin päämääriä. Myöhemmin kesällä ohjelmassa ovat oman ikäluokan SM- ja PM-kilpailut sekä Ruotsi-maaottelu. Niin ja se aikuisten EM-kisaraja 3 000 metrin esteissä. Se on 9.55… FL

 

 

Uusimmat

Fingerpori

comic