Lounais-Häme Forssa

Asukkaat kyselivät ja kaupunginjohtaja vastaili, minkä kerkesi – seniorikävely saa jatkoa, seuraavaksi kohderyhmänä lapsiperheet

Seniorien kävelytapahtumassa riitti hyvää tuulta ja kysymyksen aiheita. Moni osallistuja sai vastauksia mieltään askarruttaneisiin kysymyksiin.
Matti Kylä (vas.) ja kaupunginjohtaja Jari Kesäniemi keskustelivat kävelykierroksen aikana muun muassa kaupungin taloudesta ja rakentamisen laadusta.

Sade taukosi sopivasti, kun seniorikävelyn osanottajat astuivat ulos kaupungintalon aulasta. Kaupunkilaisten pariin jalkautuneelle kaupunginjohtaja Jari Kesäniemelle sen sijaan satoi kysymyksiä ja ehdotuksia kävelyretken aikana.

Kaupunkipuiston keskusta-alueelle suuntautuneen patikan aikana Kesäniemi sai vastailla kysymyksiin ainakin asemakaavoituksesta, kaupungin vesihuollosta, puiden kaatamisesta kaupungin metsistä, liukkaudentorjunnasta, taloudenpidosta, liikenneväylistä, terveys- ja muista palveluista sekä tietenkin Ruostejärven leirikeskuksesta.

Ensimmäisen seniorikävelyn kohteena oli Forssan kaupunkipuisto, johon runsaslukuinen osallistujajoukko tutustui kaupunginpuutarhuri Leila Grönholmin asiantuntevalla opastuksella. KUVA: Tapio Tuomela

Viimeksi mainittu kiinnosti etenkin Pekka Vesalaa, joka näki leirikeskuksen palvelevan tasapuolisesti kaupunkilaisten tarpeita. Vesala näkee enemmän järkeä leirikeskuksen kunnostamisessa kuin nykyisiä kouluja yhdistävässä monitoimikeskuksessa, joka hänen arvelunsa mukaan tulee mielettömän kalliiksi kaupungille.

– Järkevämpää se olisi kuin rakentaa tuollainen helvetillinen kompleksi, Vesala viittasi monitoimikeskukseen.

Kesäniemi vastasi perustellen taloudellisuudella.

– Mieluummin yksi helvetillinen kuin remontoida kolme tai neljä isoa remonttia. On parempi tehdä yksi hyvä koulu kuin korjata useita pienempiä, joiden kustannukset voivat yllättää, Kesäniemi sanoi.

Aihe siirtyi rakentamisen laatuun, kun Matti Kylä liittyi keskusteluun.

– Kun rakennetaan, pitää varmistaa että rakennetaan kunnollista. Jos jälkeä joudutaan monta kertaa korjaamaan, kuten Kartanonkadun hidasteiden kanssa kävi, kustannukset voivat kasvaa paljonkin.

Kesäniemi oli tässä samaa mieltä, mutta totesi rakentamisen laadun kuuluvan urakoitsijan ja urakan tarkastajan vastuulle.

Vesala jakoi kaupunginjohtajan kanssa huolensa Forssan elinvoimaisuudesta ja työpaikoista. Hän esitti, että kaupungin pitäisi markkinoida alueen yrityskiinteistöjä ja mahdollisuuksia nykyistä aggressiivisemmin erityisesti Helsingin suuntaan.

– Täällä on paljon tyhjentyneitä teollisuusrakennuksia ja yritystontteja. Luulen, että niiden sekä paikallisen työvoiman hinta ovat yrityksille edullisempia kuin pääkaupunkiseudulla, Vesala huomautti.

Kesäniemi on samaa mieltä. Hän kertoo, että aloituksia tähän suuntaan on kaupungilla mietitty.

Nimensä mukaisesti seniorikävely oli suunnattu kypsemmälle väestönosalle ja se suuntautui Forssan kaupunkipuiston keskusta-alueella sijaitsevaan osaan. Reitti kulki Koskenniskan puiston kautta Ankkalammille, Yhtiönpuistoon, Puutarhan alueelle ja Keskus- ja Rantapuistojen kautta takaisin kaupungintalolle.

Kierroksen oppaana toiminut kaupunginpuutarhuri Leila Grönholm jakoi runsaasti tietoa kaupungin historiasta, rakennuksista ja kasvillisuudesta. Tietoa ja kansanperinnettä jaettiin myös toisinpäin, sillä juttelu kirvoitti monen osallistujan muistamaan kiintoisia sattumuksia ja anekdootteja menneisyydestä. FL

Uusimmat

Näkoislehti

25.9.2020

Fingerpori

comic